Lager register over alle reisende

Storbritannia vil registrere alle som reiser inn og ut av landet.

Storbritannia vil registrere alle ut- og innreisende til landet og lagre informasjonen i ti år. Foto: Colourbox
Storbritannia vil registrere alle ut- og innreisende til landet og lagre informasjonen i ti år. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Big Brother-databasen, som britiske medier kaller den, bygges nå opp og vil inneholde detaljer om millioner av reiser inn og ut av Storbritannia. Informasjonen skal beholdes i ti år, skriver Travelmail.co.uk.

Alle personer som reiser ut eller inn i landet enten med fly, båt eller tog, vil registreres i databasen. Det samme vil informasjon om betalinger, telefonnumre, navn på de man reiser med og informasjon om bagasjen man har med seg. Til sammen vil databasen registrere rundt 250 millioner inn- og utreiser i året.

Registreringen foregår slik at straks en person kjøper en fly-, ferge- eller togbillett til eller fra Storbritannia, vil informasjonen om personen bli sendt avgårde for registrering i databasen.

Skal hindre terrorisme

Databasen er et ledd i E-Borders-prosjektet, som innføres for å avsløre terrorisme, ulovlig innvandring og organisert kriminalitet. Prosjektet er delvis i gang, men i løpet av året er målet at detaljert informasjon om alle reisende skal registreres i databasen.

Foreløpig har ikke hverken Norwegian eller SAS blitt bedt om å sende informasjon om sine passasjerer til britiske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer