Laksefiske for 100.000

Laksefisket nærmer seg, men selv om noen bruker mye MÅ ikke du bruke 100.000 kroner dagen for å dra storfisken.

Publisert
Sist oppdatert

Går det an å fiske laks i norske elver uten å gjøre seg av med gård og grunn? Skal vi tro Norges jeger- og fiskeforbund (NJFF) er svaret ja.

- Det er ikke bare mulig, det er heller ikke så vanskelig å oppdrive gode vald hvor man kan fiske for en rimelig penge, forteller informasjonsdirektør i NJFF, Espen Farsund.

Kaksefiske

Selv om du ikke trenger å gjøre deg til raka fant for å fiske laks i elver i Norge, er det flust av steder du kan velge mellom hvis du har lyst til å spytte i litt ekstra kroner for å fange fisken som smaker en flue bedre enn den kompisen tar 50 meter lenger ned i elven.

Rekord for fiskerett i Altaelva ble satt på en auksjon i Oslo i fjor, og kjøperen betalte 200.000 kroner for to dagers fiske, med alle rettigheter til hele elven. Hvem som betalte dette er ukjent, men det dreier seg om en privatperson.

Hans Aksel Dyrendal er fylkessekretær i NJFF avdeling Sør-Trøndelag, og har full kontroll over de fleste lakseelvene i landet.

- Det er ofte vanskelig å få eksakte priser på hva folk har betalt, men vi vet om mange steder hvor prisene ligger godt og vel opp i mot 100.000-kronersklassen for et vald i en uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer