Sommerferie 2020

Landene der nordmenn er velkomne i sommer

Det er ikke bare Danmark som vil ønske nordmenn velkomne i sommer.

ITALIA ER ÅPENT: Italia er ett av flere europeiske land som ønsker andre europeere velkommen i sommer, også nordmenn. Her fra Castiglione della Pescai, Italia. Men selv om landet åpner grensene for turister, betyr ikke dette at det er anbefalt å reise: Det offisielle reiserådet fra norske myndigheter gjelder fortsatt. Foto: AP/NTB scanpix
ITALIA ER ÅPENT: Italia er ett av flere europeiske land som ønsker andre europeere velkommen i sommer, også nordmenn. Her fra Castiglione della Pescai, Italia. Men selv om landet åpner grensene for turister, betyr ikke dette at det er anbefalt å reise: Det offisielle reiserådet fra norske myndigheter gjelder fortsatt. Foto: AP/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni åpnes grensene mellom Norge og Danmark - slik at vi kan feriere der og danskene kan feriere her.

Samtidig gjøres det lettelser i det offisielle reiserådet som fraråder reiser til hele verden, men kun med unntak for Danmark.

Det betyr at du kan reise uten å måtte i karantene ved retur - og du vil også ha full beskyttelse av reiseforsikringen din, i tillegg til at du er trygget hjelp fra norske myndigheter dersom dette skulle bli nødvendig.

Det er stadig flere land som nå er i ferd med å åpne grensene, men da i første omgang overfor reisende fra utvalgte land.

Som norske myndigheter også gjentatte ganger har uttalt, vurderes grenseåpninger mot land som har en tilnærmet eller lavere smitteprofil som eget land.

Norge er blant landene med veldig lav smitte regnet ut fra innbyggertallet - og Norge er derfor også på listen til mange land som nå åpner grensene for utvalgte nasjonaliteter. Du har kanskje lest gladnyheten om at Sicilia vil betale halve flybilletten til turister som vil komme.

Her er landene som nå er åpne for nordmenn:

Vi anbefaler å kontrollere innreisebestemmelsene med det aktuelle landets oppdaterte råd før du tar økonomiske beslutninger for en reise. Det vil kunne bli endringer på denne listen, på bakgrunn av smittesituasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer