Landene det er farlig å kjøre bil i

Europeiske land dominerer på topp ti-listen.

I noen land er sjansen større for å havne i en ulykke enn i andre. Foto: Colourbox
I noen land er sjansen større for å havne i en ulykke enn i andre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Listen over OECD-landene med flest trafikkdødsfall er verdt å merke seg nå før feriebølgen slår inn for alvor. Mange av landene er europeiske, og et av dem er et svært populært ferieland for oss nordmenn.

Forbes.com gikk gjennom trafikkdød-statistikken til sine 30 medlemsland, og rangerte dem etter antall dødsfall per million innbyggere. Statistikken er fra 2007.

Øst-Europa er godt representert på topp ti-listen. Dette forklares med at den politiske infrastrukturen er uorganisert og svak. Spesielt i Russland er det lite fokus på å få trafikantene til å overholde fartsgrenser og ikke kjøre i alkoholpåvirket tilstand.

USAs hovedproblem er tenåringssjåførene, som gjerne kjører bil etter at de har drukket alkohol, skriver Forbes.com.

OECD sammenligner denne type statistikk jevnlig, og tidligere har Frankrike også vært med i topp ti-listen over de farligste landene å kjøre i (2002). Siden den gang har Frankrike fått strengere fartsgrenser og strengere straffer for kjøring med promille. Blir du tatt med promille, blir bilen din konfiskert. Blir du tatt enda en gang, kan du få innstallert en startsperre som krever at du blåser før du får startet motoren. Har du promille, får du ikke startet bilen. I løpet av de siste fire årene har Frankrikes trafikkdødsfall sunket med 38 prosent, til 75 årlige dødsfall per en million innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer