Landene med minst coronasmitte

Mens smitten øker i de fleste europeiske land, er det fortsatt enkelte land som har klart å holde smitten nede. Flere av dem har mindre smitte enn Norge akkurat nå.

LAVE SMITTETALL: Flere land i øst, her representert av Riga i Latvia, har lave smittetall sammenlignet med resten av Europa. Foto: NTB Scanpix
LAVE SMITTETALL: Flere land i øst, her representert av Riga i Latvia, har lave smittetall sammenlignet med resten av Europa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med forrige lørdag ble ytterligere fem land satt i rødt av regjeringen. Samtidig endret de alle grønne land til gule - for å understreke at man heller ikke bør reise til disse.

FHIs krav til land som det altså går an å reise til, selv om man ikke oppfordres til det, er at de har færre enn 20 bekreftede tilfeller per 100.000 innbyggere og i gjennomsnitt mindre enn 5 prosent positive prøver de siste to ukene.

Dette gjelder stadig færre land - men disse har til gjengjeld svært lav smitte sammenlignet med resten av Europa.

Fortsatt lav smitte

Følgende land har per i dag lav smitte - og er i snitt enten på nivå med Norge, som nå er 12 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, eller har lavere smittetall enn oss. Alle tall er fra European Center for Disease Prevention and Control.

  • Ungarn 3,9
  • Latvia 4,1
  • Finland 5,0
  • Estland 8,4
  • Italia 9,7
  • Slovakia 10,2
  • Liechtenstein 10,4
  • Litauen 11,0
  • Slovenia 11,3

Bør du reise?

Samtidig som det altså er flere land som har lave smittetall per i dag, lyder oppfordringen til regjeringen at man helst ikke reiser til utlandet - selv ikke til land som ikke krever karantene når du kommer hjem til Norge. Dette gjelder frem til 1. oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer