Landet du aldri har hørt om

På vestkysten av Sardinia ligger det en bitteliten nasjon...

Mal di Ventre er foreløpig uten faste øyboere. Foto: Wikimapia
Mal di Ventre er foreløpig uten faste øyboere. Foto: Wikimapia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den uavhengige republikken Mal di Ventre, eller Mal Etnu, som den heter på den sardinske dialekten, er en vakker liten øy på vestkysten av Sardinia. Øya, som bare måler 80 hektar, er en ganske ung nasjon - den ble erklært uavhengig så sent som i august i fjor.

Det er veteranaktivisten Salvatore Meloni som erklærte den lille øya uavhengig, og som i samme slengen gjorde seg selv til president.

Med seg på laget har han en fiskeminister, og en utenriksminister, og sammen har de sendt brev til både FN og EU der de erklærer øyas uavhengighet fra Italia.

- Vi har bodd her i 30 år, vi har tatt vare på øya, så den tilhører oss, sa Meloni til Russian Times i et nylig intervju.

Men det er ikke alle som tar den 65 år gamle mannen alvorlig.

- Selv Meloni vet at en republikk ikke bare kan skapes på denne måten. Han gjør dette bare for å promotere seg selv. Ingen her tar ham alvorlig, sa Cristiano Carrus, borgermesteren i Cabras, nærmeste by på Sardinia.

Det hører også med til historien at det faktisk er en engelskmann som eier øya, men at den offisielt tilhører den italienske staten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer