Landet på feil øy

De skulle til Lanzarote, men landet på Fuerteventura. Hva skjer når turistene klager?

Publisert
Sist oppdatert

Hver uke tar vi opp klagesaker som kommer inn til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og Klagenemnda for rutefly. Her havner saker som turoperatøren eller flyselskapet og kunden ikke greier å bli enige om på egen hånd. Rundt 40 prosent av sakene som behandles i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, får medhold.

Flyet landet på feil øy. Illustrasjonsfoto
Flyet landet på feil øy. Illustrasjonsfoto Vis mer


I dette tilfellet er klagerne en familie på fem, to voksne og tre barn på henholdsvis tre år og tvillinger på syv måneder. De ble ikke fløyet til Lanzarote som var reisemålet, men til naboøya Fuerteventura. Fra flyplassen måtte de så ta buss som tok 45 minutter, båt som tok en time, og buss igjen som tok 30 minutter. Dette i tillegg til venting underveis. Klagerne kom frem cirka ti timer forsinket, og krever prisavslag.


Skroll ned for mer.

På tross av at reisen ble omfattende, ble valget om å lande på Fuerteventura gjort for å spare gjestene for enda flere forsinkelser, sier Apollo i sin kommentar. Reiseselskapet fremholder at forsinkelsen ble på 9 timer og 20 minutter. Det gir ikke grunnlag for kompensasjon ifølge pakkereiseloven mener selskapet.

Avvik fra avtale?

Selve forsinkelsen i seg selv er ikke så stor at den gir grunnlag for prisavslag. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser påpeker imidlertid at en reise kan gi rett til prisavslag, når den avviker fra det som er avtalt. I dette tilfellet var det avtalt at flyet skulle gå direkte til Lanzarote. Dette avviket er å regne som en mangel. For klagerne som reiste med barn på tre år og tvillinger på syv måneder, ble dette ekstra belastende. Derfor mener nemnda at klagerne har rett på et forholdsmessig prisavslag på 1.500 kroner.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer