Landkrabbe eller luftens kunnskapsbaron?

Hvor ligger Banak flyplass og hvor er CPH, ARN og LAX? Vår flyplasstest gir deg svar på om du er en erfaren luftfartsbruker eller en lusen landkrabbe som knapt har satt bein på den lokale flystripa.

Vet du hvor dette er?
Vet du hvor dette er? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske luftfartsverket, Avinor, driver 45 flyplasser i Norge. Oslo Lufthavn Gardermoen er selvsagt den mest travle, med rundt 25.500.000 reisende i fjor, inkludert charterpassasjerer, ruteflypassasjerer og transittreisende. Dette er imidlertid småtterier sammenliknet med de store flyplassene ute i den store verden.

Ifølge Airports Council International - som er en organisasjon som dekker 554 flyplasser, og flyplassmyndigheter som styrer 1.500 flyplasser i 169 land og territorium over hele verden - er Atlanta flyplass verdens travleste, med rundt 75.858.500 passasjerer i året (tall for 2001).

Andre- og tredjeplassen innehas også av amerikanske flyplasser, men det er faktisk fire europeiske flyplasser blant "topp 10": Dette er London på en fjerdeplass (60.743.084 passasjerer), Frankfurt/Main på syvendeplass (48.559.980 passasjerer), Paris Charles De Gaulle på åttendeplass (47.996.529 passasjerer) og Amsterdam på niendeplass (39.531.123 passasjerer).

Hvor kjent er du på verdens flyplasser? Ta testen og få svar.

Andre luftige tester:

TEST DEG SELV om flyselskaperTEST DEG SELV: Full toll-kontroll?TEST DEG SELV: Kjenner du reiseuttrykkene?TEST DEG SELV: Er du en flybølle?TEST DEG SELV: Har du flyskrekk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer