Landsby i Amazonas bannlyser turister

Mener de ikke viser respekt og legger igjen lite penger.

Foto: Louisa Salazar
Foto: Louisa Salazar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazonas er et drømmereisemål for eventyrlystne turister. Her venter fantastiske naturopplevelser og møter med en indianerkultur som er helt unik.

Men den columbianske landsbyen Nazareth, som ligger vakkert til ved bredden av Amazonas, har sett seg lei. Nå har byens innbyggere lagt ned forbud mot turistbesøk, skriver Guardian.co.uk.

Grunnen er at indianerne mener turistene ikke viser respekt for dem og deres kultur, og at innbyggerne sitter igjen med svært lite av inntektene turismen bringer.

- Turistene kommer og kjøper noen få håndverksting av oss, og så drar de igjen. Det er turarrangørene som tjener penger på dette, sier Juvenico Pereira, som er medlem av landsbyens frivillige vaktstyrke.

En annen ting som irriterer de 800 innbyggerne er turister som knipser i vei med kameraene og ikke respekterer deres privatliv.

Dermed har den frivillige vaktstyrken begynt å ta oppstilling ved landsbyens inngang for å sperre turistene ute.

Eksplosiv økning

I løpet av de siste årene har antall besøkende til den colombianske delen av Amazonas økt kraftig. I 2010 kom det 35.000 turister, fem ganger flere enn åtte år tidligere. De fleste kommer som deltakere på organiserte turer, og dermed ser lokalbefolkningen lite til de økonomiske fordelene turisme kan bringe med seg.

Turistens tommelfingerregler:

  • Ikke ta nærbilder av folk uten å spørre først. Det er lov å ta oversiktsbilder på offentlig sted, men skal du ta bilder av noen bestemte folk, og gå tett på, må du spørre først.
  • Følg de lokale skikkene. Dekk deg til dersom bar hud er uvanlig hos lokalbefolkningen.
  • Vis respekt for religiøse steder og gjenstander.
  • Støtt det lokale næringsliv. Gå på den lokale kafeen, og kjøp gjerne håndverksprodukter.

Les også: Flypassasjerenes skikk og bruk

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer