Landsby i Amazonas bannlyser turister

Mener de ikke viser respekt og legger igjen lite penger.

Foto: Louisa Salazar
Foto: Louisa Salazar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazonas er et drømmereisemål for eventyrlystne turister. Her venter fantastiske naturopplevelser og møter med en indianerkultur som er helt unik.

Men den columbianske landsbyen Nazareth, som ligger vakkert til ved bredden av Amazonas, har sett seg lei. Nå har byens innbyggere lagt ned forbud mot turistbesøk, skriver Guardian.co.uk.

Grunnen er at indianerne mener turistene ikke viser respekt for dem og deres kultur, og at innbyggerne sitter igjen med svært lite av inntektene turismen bringer.

- Turistene kommer og kjøper noen få håndverksting av oss, og så drar de igjen. Det er turarrangørene som tjener penger på dette, sier Juvenico Pereira, som er medlem av landsbyens frivillige vaktstyrke.

En annen ting som irriterer de 800 innbyggerne er turister som knipser i vei med kameraene og ikke respekterer deres privatliv.

Dermed har den frivillige vaktstyrken begynt å ta oppstilling ved landsbyens inngang for å sperre turistene ute.

Eksplosiv økning

I løpet av de siste årene har antall besøkende til den colombianske delen av Amazonas økt kraftig. I 2010 kom det 35.000 turister, fem ganger flere enn åtte år tidligere. De fleste kommer som deltakere på organiserte turer, og dermed ser lokalbefolkningen lite til de økonomiske fordelene turisme kan bringe med seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer