Lang ventetid på refusjon fra Vy

Titusener av passasjerer måtte finne alternativ transport etter togkaoset på Østlandet torsdag. Ventetidene er lange for å få refundert utgiftene.

VENTETID: Passasjerene må belage seg på å vente for refusjon etter forrige ukes togforsinkelser. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix
VENTETID: Passasjerene må belage seg på å vente for refusjon etter forrige ukes togforsinkelser. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passasjerer som har lagt ut for alternativ transport, må belage seg på ventetid opp til én måned før de blir betalt tilbake, skriver NRK.

På Østlandet ble nesten samtlige togavganger forsinket eller innstilt på grunn av det kraftige uværet som preget regionen torsdag. På Oslo S ble det meldt om kaotiske tilstander, med lange taxikøer og mangel på busser.

Vy beklager at passasjerene nå må vente en stund på å få refusjon.

– Jeg skjønner at folk vil ha tilbake pengene sine når man har krav på det. Vi gjør alt vi kan for å sende dem tilbake fortest mulig. Men i den situasjonen vi er i nå, vil det dessverre ta noe tid, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Vanligvis er ventetiden på refusjon rundt 14 dager, men på Østlandet har det vært buss for tog på en rekke strekninger i sommer. Det er årsaken til at reisende nå må vente over dobbelt så lang tid for å få refundert taxiregninger og lignende.

Den lange ventetiden er likevel innenfor regelverket, ifølge Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer