Langs veien

Bilveien er et alternativ mange velger, i alle fall om ferien skal gå over lengre tid enn en helg. Her er hva det vil koste deg å kjøre buss eller bil mellom Oslo og København.

Publisert
Sist oppdatert
Norge - Danmark via Sverige i bil og buss. Det går via Øresundbroen.
Norge - Danmark via Sverige i bil og buss. Det går via Øresundbroen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er greit å kjøre til Danmark også. En ting er at du kan ta bilen i fergene. Disse prisene har vi ikke sjekket her. Men du kan også kjøre hele veien, over den nye Øresundsbroen mellom den svenske syd-vestkysten og København.

 • Tider og priser - hele oversikten finner du her.
 • Bil

  For enkelhets skyld regner vi på veien mellom Oslo og København. Det er 566 kilometer mellom hovedstedene.

  Pris:
  Bensinkostnader ved forbruk på 0,8 liter per mil, og med bensinpris på 8,29 blir omkring 380 kroner. I tillegg kommer bompengene over Øresundbroen. Her betaler du omkring 230 kroner for en vanlig personbil en vei. Det vil si 1.220 kroner tur/retur med én bil. (Vi regner ikke med pris for parkering, forbruk av andre driftsartikler enn bensin og slitasjekostnader.)
  Tid:
  Det vil ta omkring åtte timer å kjøre en vei, nonstop.

  Buss

  Norway bussekspress har internasjonale ruter, og kjører deg blant annet fra Oslo til København. Turen går langs E6 via Göteborg og Malmö. Bussen går flere ganger daglig.

  Pris:
  370 kroner per voksen en vei.
  Tid:
  Rundt ni timer.

  Säfflebussen kjører også fra Oslo (og Moss) til København via samme rute. Den bruker omkring åtte timer, og har en morgenkjøring og en nattkjøring daglig.

  Pris:
  230 kroner på hverdager, 330 kroner i helgene. Prisen gjelder en vei.
  Tid:
  Knappe åtte timer.

 • Tilbake til innledningen

 • Videre til neste oversikt

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer