Langtidsferietipsene

Her er tipsene som holder deg på veien lenger.

Publisert
Sist oppdatert

Permisjon fra jobben: Det kan være greit å ha en jobb å komme tilbake til etter noen måneder ute i verden. Søk om ulønnet permisjon. I mange bedrifter gis det permisjon til ansatte, uten at de nødvendigvis må studere i permisjonstiden. Du har ikke rett til ferie eller permisjon uten lønn, men det er fullt mulig for arbeidsgiverne å gi deg det.Les mer om betingelsene for å få ferie uten lønn.

Reduser skatten: Skal du være utenlands i flere måneder, vil du tjene mindre og følgelig være berettiget til lavere skattetrekk. Sjekk satsene hos Skatteetaten. Du kan enten sette ned skattesatsen før du drar (hvis du er borte i høstsemesteret), eller du kan spare pengene til en fet sjekk fra kemneren når du kommer hjem.

Feriepenger: Uansett når på året du reiser, er det greit å få med seg feriepengene i reisekassa. Ifølge ferieloven plikter arbeidsgiver å utbetale feriepengene når du skal dra på ferie, uavhengig av når feriepengene vanligvis blir utbetalt i bedriften. Her leser du mer om når du får feriepenger

Skaff deg studentkort: Som student får du kjøpe billige billetter både hos flyselskapene og hos reisebyråer som Kilroy og STA Travel. Du kan også benytte deg av alskens studenttilbud på ungdomsherberger restauranter og severdigheter. Meld deg opp til eksamen ved nærmeste studiested.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer