Lanserer barnefrie stillesoner på flyet

Air Asias fly får plasser med 13 års-grense.

Seteradene 7-14 hos Air Asia er nå barnefri sone.  Foto: Airbus
Seteradene 7-14 hos Air Asia er nå barnefri sone. Foto: Airbus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst ble det kjent at Air Asia ville lansere barnefrie soner på noen av sine ruter. Og nå er tilbudet her, for reisende som er lei av barnegråt og titt-tei mellom seteradene.

Air Asias stillesoner har fått navnet Quiet Zone, og befinner seg på radene 7 til 14, like bak flyets første klasse. Her får ingen passasjerer yngre enn 13 år, eller familier med barn i følget på under 13 år, reservere seter.

Reservasjon av plass her er ikke spesielt kostbart. Fra 63 til 197 kroner vil det koste, oppgir Air Asia på sine bestillingssider på nett.

Air Malaysia forbyr barn på øverste dekk

De upopulære passasjerene

Det er ikke bare i Asia enkelte reisende gjerne vil sitte i fred for de minste passasjerene. Norstat gjorde en undersøkelse for Finn i 2011, og der svarte fire av ti at de gjerne ville skånes fra ungebråk når de er ute og flyr.

Åtte prosent av de spurte ville ha helt barnefrie fly, mens 22 prosent mente det holdt å lage barnefrie soner ombord i kabinen. Én av ti syntes begge løsninger var gode forslag. Men det skal også sies at 52 prosent ikke syntes noen av forslagene var noe særlig.

Egoistisk eller forståelig at andre vil ha småbarna i egne seksjoner?

Ikke i Norge

Flytoget opererer med stillevogner der barnefamilier neppe vil føle seg spesielt komfortable (selv om de først og fremst rettes mot reisende som vil slippe å høre andres telefonsamtaler). Men hva med flyene?

– SAS ønsker ikke å begynne med barnefrie fly, ganske enkelt fordi vi ikke har sett et behov for hverken det eller barnefrie soner, fortalte informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til DinSide i høst.

Han sa også at SAS ikke opplever mange klager som omhandler barn på fly, selv om selskapet årlig frakter cirka 90.000 barn som reiser alene mellom annet.

Tips: Slik får du barna til å være stille på flyturen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer