VY Smartpris

Lanserer nye billetter

Vy ruller ut fleksible billetter til hele Østlandet.

SMARTPRIS: Vy lanserer Smartpris for reisende på Østlandet. Foto: VY
SMARTPRIS: Vy lanserer Smartpris for reisende på Østlandet. Foto: VY Vis mer
Publisert

På sensommeren i fjor begynte Vy å teste ut fleksible billettyper på utvalgte strekninger på Østlandet. Bakgrunnen var coronapandemien med mer hjemmekontor, som blant annet førte til et ønske fra pendlere om mer fleksible billettyper.

I september rullet Vy ut Smartpris-tilbudet på ti togstrekninger på Østlandet, men prissjekken DinSide gjennomførte, viste at du betalte mer ved å kjøpe billett til «feil» holdeplass. Dette fordi du kun fikk rabatt på gitte strekninger.

Fleksible billetter til «alle»

Nå lanseres Vy Smartpris for togreisende på hele Østlandet, avslører selskapet i en pressemelding tirsdag morgen.

– Smartpris er vårt svar på kundenes behov for en mer fleksibel løsning som gjør det enkelt å fortsatt velge det miljøvennlige toget til hverdagsreisen, sier Synne Homble, konserndirektør for Kundeopplevelse og Innovasjon, i en pressemelding.

Smartpris kjøpes i Vy-appen – per nå kan du ikke bruke andre apper som Entur – som enkeltbillett, og jo flere billetter du kjøper, desto høyere rabatten får du på neste enkeltbillett. I løpet av en måned (30 dager) betaler du aldri mer enn det gjør for en 30-dagersbillett.

Ikke uten forbehold

Dog er det noen forbehold du bør være klar over:

Smartpris gir rabattopptjening for reiser til og fra to faste stasjoner. Har du begynt å tjene opp Smartpris-rabatt på én strekning, for eksempel Drammen–Oslo, vil du dermed ikke få rabatt på andre strekninger som Drammen–Lysaker.

Minst én av stasjonene må ligge utenfor Ruters takstområde, opplyser Vy. Reiser du fra for eksempel gamle Østfold eller Buskerud, vil du opptjene Smartpris-rabatt, men ikke mellom Eidsvoll i gamle Akershus og Oslo.

Vær også obs på at Smartpris kun er tilgjengelig for billettypene «Voksen» og «Student». Dersom Smartpris er tilgjengelig for din reise, vil du se Smartpris som et valg når du kjøper enkeltbillett i Vy-appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer