Lanzarote: Vil rive 22 ulovlige hotell

22 hotell på kanariøya er bygget ulovlig, og nå vurderer høyesterett om de skal rives.

Publisert
Sist oppdatert

De 22 hotellene som trues med riving har til sammen 8.000 hotellsenger, skriver The Daily Telegraph.

Høyesterett på Kanariøyene har konkludert med at de 22 hotellene ble bygget ulovig fordi to byråd ignorerte byggerestriksjonene som trådte i kraft i 2000, for å begrense turistutbyggingen på øya.

Har norske gjester

Hotellene som er truet er blant annet The Meliá Volcán, Iberostar Papagayo, Gran Castillo, Natura Palace, Rubicón Palace, Papagayo Arena og Son Bou.

Papagayo Arena er et av hotellene som er ulovlig bygget.
Papagayo Arena er et av hotellene som er ulovlig bygget. Vis mer


Flere av disse hotellene står på Apollos program.

Myndighetene har ennå ikke bestemt om hotellene faktisk skal rives.

Carlos Espino, en sosialkonsulent på Lanzarote, uttalte til Telegraph at han trodde noen av hotellene ville måtte rives, fordi de er bygget i et naturreservat.

Bygget i naturreservat

Loven som trådte i kraft for åtte år siden, skulle forhindre storutbygging langs kysten av Lanzarote, for å hindre samme tilstander som langs Costa Brava og Costa del Sol på fastlandet. Politiet etterforsker nå om de tidligere borgermestrene som ga byggetillatelsene til hotellene, har blitt bestukket.

Det forventes flere slike saker mot andre hoteller. Opptil en fjerdedel av øyas hoteller står i fare for å miste sine lisenser, skriver Telegraph.

Kilde: Telegraph


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer