Lar seg ikke skremme av krigen

22 norske turister legger i påsken ferien til Iran, og lar seg ikke skremme av krigen i nabolandet.

En moske i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser
En moske i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De store turoperatørene melder om bråstopp i bestillinger, og flukt fra Tyrkia-reiser og Nord-Afrika, over til "tryggere" land som Spania, Frankrike og Italia. Men ikke alle lar seg skremme så lett. Den lille operatøren Kulturreiser, har lenge planlagt en pakketur til Iran i påsken. Og til arrangørens gledelige overraskelse har ingen avbestillinger kommet inn, selv om krigen nå er i full gang i nabolandet Irak.

Skroll ned for resten.En gruppe på 20 personer hadde bestilt sin Iran-reise forut for krigsutbruddet, og ingen har avbestilt. I tillegg har to personer fra en gruppe hos et annet selskap kommet til, da deres reise ble avlyst. Tone Eike i Kulturreiser er både overrasket og glad.

- Vi har prøvd å analysere årsakene, og kommet til at alderssammensetningen kan være grunnen. De fleste i gruppen er voksne født på førtitallet. Hadde vi hatt en eldre gruppe, antar vi at flere hadde avbestilt, sier Eike til DinSide Reise.

Lokal krig

Eike fremhever at Iran verken er spesielt vennligstilte verken til Irak eller USA, og at de derfor neppe vil bli involvert i denne krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer