Lar seg ikke skremme av krigen

22 norske turister legger i påsken ferien til Iran, og lar seg ikke skremme av krigen i nabolandet.

En moske i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser
En moske i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De store turoperatørene melder om bråstopp i bestillinger, og flukt fra Tyrkia-reiser og Nord-Afrika, over til "tryggere" land som Spania, Frankrike og Italia. Men ikke alle lar seg skremme så lett. Den lille operatøren Kulturreiser, har lenge planlagt en pakketur til Iran i påsken. Og til arrangørens gledelige overraskelse har ingen avbestillinger kommet inn, selv om krigen nå er i full gang i nabolandet Irak.

Modig?

Hadde du turt å reise til Iran nå? (Avsluttet)
Ja(91%) 157
Nei(9%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Skroll ned for resten.


En gruppe på 20 personer hadde bestilt sin Iran-reise forut for krigsutbruddet, og ingen har avbestilt. I tillegg har to personer fra en gruppe hos et annet selskap kommet til, da deres reise ble avlyst. Tone Eike i Kulturreiser er både overrasket og glad.

- Vi har prøvd å analysere årsakene, og kommet til at alderssammensetningen kan være grunnen. De fleste i gruppen er voksne født på førtitallet. Hadde vi hatt en eldre gruppe, antar vi at flere hadde avbestilt, sier Eike til DinSide Reise.

Lokal krig

Barn i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser
Barn i Iran. Foto: Kulturreiser.no Foto: Kulturreiser Vis mer


Eike fremhever at Iran verken er spesielt vennligstilte verken til Irak eller USA, og at de derfor neppe vil bli involvert i denne krigen.

- Iran er dessuten et stort land, og vår tur beveger seg langt unna grensen til Irak. Faren for å bli rammet av strøbomber er derfor ytterst liten, forklarer Eike.

Gruppen skal være i Iran i 12 dager, og reiser fredag 12. april. Kulturreiser satser på flere Iran-turer til høsten.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer