Lås løser amerikansk kofferttrøbbel

Amerikanske sikkerhetskontrollører er ivrige på å gå gjennom bagasjen din. Med en ny type lås unngår du at de bryter opp kofferten din.

Med disse låsene unngår du at bagasjen blir brutt opp. Foto: www.tsalocks.com
Med disse låsene unngår du at bagasjen blir brutt opp. Foto: www.tsalocks.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2003 har amerikanske Transport Security Administration (TSA) sjekket all bagasje ved amerikanskje flyplasser. Dersom røntgenmaskinen viser noe mistenkelig (og det gjør den visst ganske ofte), åpner kontollørene kofferten for å sjekke innholdet. For mange har det betydd ødelagte låser, ettersom kontrollørene ikke tar seg bryet med å spørre etter kode eller nøkkel først. De råder reisende til ikke å låse bagasjen sin.

Vi fikk en e-post fra en leser som måtte sende sin koffert med kodelåsen åpen da han reiste rundt i USA. Hvis ikke ville låsen bli brutt opp og ødelagt av kontrollørene.

Spesiallåser

For de som ikke synes det høres så fristende ut å sende avgårde ulåst bagasje, finnes det en løsning. Du kan kjøpe låser godkjent av TSA. Disse låsene kan åpnes av kontrollørene med en universalnøkkel, og dermed kan du trygt låse koffertene dine uten å risikere at låsene blir ødelagt i sikkerhetskontrollen.

Det er flere produsenter som produserer TSA-godkjente låser. Felles er at de har et rødt diamantformet merke. Noen av låsene har til og med en funksjon som gjør at du kan se om TSA har åpnet kofferten og sjekket innholdet. Dermed kan du selv åpne kofferten og kontrollere at ingenting mangler med en gang du får tilbake kofferten. (Det er selvsagt en risk for at en av universalnøklene kommer i feil hender.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.