Latinerkvarteret

Latinerkvarteret, eller le quartier Latin, er oppkalt etter de latinsktalende studentene ved Sorbonne, Paris' mest kjente universitet, som ligger i dette området av Rive Gauche.

Publisert
Sist oppdatert

For bokormer, kultiverte og intellektuelle

I området rundt Sorbonne, Paris' verdenskjente utdannings- institusjon, er det en rekke nydelige bokhandlere - som selger både nye titler og brukte bøker. Det meste er på fransk, men det finnes også gode utenlandsavdelinger. Ellers har det vel aldri skadet noen å ha bøker på originalspråket?

Her finner du uansett alt fra billigbøker til billedbøker, designbøker, akademiske bøker, engelske bøker, polske bøker eller jødiske bøker. Noen butikker er små, andre store - og felles er at de er fylt opp til randen, eller snarere taket, med bøker. Uansett takhøyde.

Det finnes også en rekke jazzkafeer og -klubber her. Er du av den impulsive typen kan du gå etter lyden, og liker du å planlegge kan du plukke opp LYLO, en ukentlig musikkguide som er å finne på de fleste kaféene i Paris.

I grenselandet mellom Latinerkvarteret og Saint Germain des Prés finner du flere kinoer, særlig rundt metrostoppet Odéon. Går du nedover i gatene mellom Boulevard Saint Germain og Seinen er det atskillig mindre snobbete. I de rotete smågatene ligger restaurantene og kaféene tett som perler på en snor. På et gatehjørne er alle restaurantene greske, på det neste finner du en typisk fransk, en typisk sveitsisk, eller tre japanske restauranter. Det er hull i veggen der du kan kjøpe kebabs og det er mer fornemme østersbarer skulle du ha et akutt behov for damaskduker. Uansett er det relativt billig å spise her, og flere av restaurantene tilbyr såkalte prix-fixe menyer (fastpris) der du kan velge mellom et par forretter og hovedretter til en satt billig penge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer