Latinerkvarteret

Latinerkvarteret, eller le quartier Latin, er oppkalt etter de latinsktalende studentene ved Sorbonne, Paris' mest kjente universitet, som ligger i dette området av Rive Gauche.

Publisert
Sist oppdatert
Detaljer: Du finner fremdeles noen av de klassiske Metro-skiltene i Art Noveau stil i Paris. Her på Saint Michel i Latinerkvarteret. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Detaljer: Du finner fremdeles noen av de klassiske Metro-skiltene i Art Noveau stil i Paris. Her på Saint Michel i Latinerkvarteret. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


For bokormer, kultiverte og intellektuelle

I området rundt Sorbonne, Paris' verdenskjente utdannings- institusjon, er det en rekke nydelige bokhandlere - som selger både nye titler og brukte bøker. Det meste er på fransk, men det finnes også gode utenlandsavdelinger. Ellers har det vel aldri skadet noen å ha bøker på originalspråket?

Her finner du uansett alt fra billigbøker til billedbøker, designbøker, akademiske bøker, engelske bøker, polske bøker eller jødiske bøker. Noen butikker er små, andre store - og felles er at de er fylt opp til randen, eller snarere taket, med bøker. Uansett takhøyde.

Det finnes også en rekke jazzkafeer og -klubber her. Er du av den impulsive typen kan du gå etter lyden, og liker du å planlegge kan du plukke opp LYLO, en ukentlig musikkguide som er å finne på de fleste kaféene i Paris.

I området mellom Boulevard Saint Germain og Seinen finner du en rekke kafeer, restauranter, barer og klubber. Denne heter Nils og selger polarbrødsandwich, skulle du ha hjemlengsel. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
I området mellom Boulevard Saint Germain og Seinen finner du en rekke kafeer, restauranter, barer og klubber. Denne heter Nils og selger polarbrødsandwich, skulle du ha hjemlengsel. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


I grenselandet mellom Latinerkvarteret og Saint Germain des Prés finner du flere kinoer, særlig rundt metrostoppet Odéon. Går du nedover i gatene mellom Boulevard Saint Germain og Seinen er det atskillig mindre snobbete. I de rotete smågatene ligger restaurantene og kaféene tett som perler på en snor. På et gatehjørne er alle restaurantene greske, på det neste finner du en typisk fransk, en typisk sveitsisk, eller tre japanske restauranter. Det er hull i veggen der du kan kjøpe kebabs og det er mer fornemme østersbarer skulle du ha et akutt behov for damaskduker. Uansett er det relativt billig å spise her, og flere av restaurantene tilbyr såkalte prix-fixe menyer (fastpris) der du kan velge mellom et par forretter og hovedretter til en satt billig penge.

Det er imidlertid lurt å styre unna restauranter som averterer med turistmenyer eller menyer på engelsk. Disse er stort sett hakket dyrere enn maten fortjener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer