Latinsk kaos, karibisk hete

Den Dominikanske Republikk er nå å finne hos de flere charteroperatører. For dem som tar seg dit venter mange vennlige smil, stjernemettede netter og heftig musikk.

Supermarked i Rio San Juan: Hvor var plan- og bygningsetaten da de reiste dette bygget?
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst
Supermarked i Rio San Juan: Hvor var plan- og bygningsetaten da de reiste dette bygget?
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
Publisert

På flyplassen møter man de første smilene; Vennlige koffertbærere iler til for å bære bagasjen din. Selv om du takker nei får du et smil. Uansett hvor du går er det alltid hyggelige nikk og de samme vennlige, høflige smilene. Etter to dager må du regne med bruke tre timer på vei til supermarkedet, som lokalbefolkningen. Du må nemlig hilse på de du hilste på i går. De du hilste på i går, introduserer deg for sitt barnebarn som vil vise frem bildet av sin pene kusine. Selvfølgelig blir du kjent med en guttunge som selger kassetter og nøtter, og du snakker litt med ham. Plutselig har turen for å kjøpe vann og solkrem tatt flere timer.

På en bølge

Strendene er vidunderlige. For alle. Costa de Ambar hvor de fleste charteroperatører har sine turer og anlegg, er en eneste langstrakt sandstrand. Temperaturen i vannet ligger på rundt tjuefem grader. Cabarete går for å være en av verdens beste windsurfingsteder. Det er spennende å se brettseilere med sine fargerike seil som spretter metervis til værs med påfølgende forlengse eller baklengse saltoer.

Hit kommer seilere fra hele verden, og det vesle stedet som er bygget opp rundt en hektisk gate bærer preg av dette. Her har amerikanere og tyskere sine butikker hvor de selger og leier ut windsurferutstyr. Om kveldene er barene fylt opp av surfboms; Brune, tatoverte og med karakteristisk solbleket hår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer