Latterlige regler

Ulovlig å trekke ned i do, påbudt å trekke ned i do, forbud mot vannpistoler og pålegg om å ta av skoene når du sover. Se de utrolige lovreglene fra hele verden.

Publisert
Sist oppdatert

En svensk jente som ikke har bodd i Sverige siden tidlig nittitall, fikk seg nylig en skikkelig kalddusj på Systembolaget. Hun ville kjøpe seg litt å drikke på, men fikk ikke lov, selv om hun absolutt er gammel nok.

- Grunnen? Jeg har ikke svensk ID. Mitt japanske identitetskort er ikke gyldig, og mitt gamle svenske pass duger ikke. Jeg lurer på hvordan de behandler ekte utlendinger som ikke har svensk ID, sukker den svenske jenta.

Heldigvis er dette ikke hverdagen for de fleste nordmenn som tar seg en tur over Kjølen etter sprit.

Skandinavisk byråkrati

Mange tilreisende til skandinaviske land får seg en god latter over våre regler om bruk av kjørelys på biler. Det høres for mange helt komisk ut at kjørende biler skal bruke lys på dagtid. Heldigvis kan slike regler begrunnes med at de bidrar til langt færre ulykker på veiene.

De fleste har fått med seg at det ikke er lurt å forlate bagasje på flyplassen. I Storbritannia har det faktisk kommet forbud mot å gå fra bagasje – om det nå er på flyplassen eller andre steder. Det blir også ansett som en terrorhandling å plukke med seg bagasje som er forlatt. Bakgrunnen er selvsagt faren for terrorisme. Det har ikke vært uvanlig å benytte kofferter og bager som kamuflasje for bomber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer