Latvia

Her kan du se godt bevart jugendstil, og vasse i slott og palasser.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: RigaAntall innbyggere: 2,5 millionerValuta: LatSpråk: Latvisk (offisielt), russisk og liviskKlima: Fuktig sjøklima, kan være svært kaldt vinterstid.

De siste russiske troppene trakk seg ut i 1994, men fortsatt har hele 30 prosent av innbyggerne russisk bakgrunn.

Se og gjøre

  1. RigaHer kan du beundre jugendstilbygninger i mengder.
  2. Riga MotormuseumLurer du på hva Stalin kjørte rundt i under sin hersketid, og hvordan limousinen til Bresjnev så ut etter et krasj med en lastebil i Moskvas gater i 1980? Åtte kilometer utenfor Riga ligger motormuseet som gir deg et innblikk i hva som gjaldt av lakk, hjul og gummi bak det gamle jernteppet.
  3. SiguldaSjøer og fjell krydrer denne regionen fem mil øst for hovedstaden og gjør området godt egnet for fotturer. Det blir ikke mindre interessant ved at mange slottsruiner og restaurerte palasser ligger i passe gangavstand fra hverandre.
  4. Rundales PilsHva gjør et gedigent italiensk palass midt ute på de åpne baltiske slettene? Rundales Pils (palass) ligger 60 kilometer syd for Riga – det var designet av samme mann som stod bak Vinterpalasset i St. Petersburg. I dag er det museum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.