Latvia

Her kan du se godt bevart jugendstil, og vasse i slott og palasser.

Publisert
Sist oppdatert
Et latvisk slott. Foto: Pilis.lv Foto: pilis.lv
Et latvisk slott. Foto: Pilis.lv Foto: pilis.lv Vis mer


Fakta
Hovedstad: Riga
Antall innbyggere: 2,5 millioner
Valuta: Lat
Språk: Latvisk (offisielt), russisk og livisk
Klima: Fuktig sjøklima, kan være svært kaldt vinterstid.

De siste russiske troppene trakk seg ut i 1994, men fortsatt har hele 30 prosent av innbyggerne russisk bakgrunn.

Se og gjøre

 1. Riga
  Her kan du beundre jugendstilbygninger i mengder.
 2. Riga Motormuseum
  Lurer du på hva Stalin kjørte rundt i under sin hersketid, og hvordan limousinen til Bresjnev så ut etter et krasj med en lastebil i Moskvas gater i 1980? Åtte kilometer utenfor Riga ligger motormuseet som gir deg et innblikk i hva som gjaldt av lakk, hjul og gummi bak det gamle jernteppet.
 3. Sigulda
  Sjøer og fjell krydrer denne regionen fem mil øst for hovedstaden og gjør området godt egnet for fotturer. Det blir ikke mindre interessant ved at mange slottsruiner og restaurerte palasser ligger i passe gangavstand fra hverandre.
 4. Rundales Pils
  Hva gjør et gedigent italiensk palass midt ute på de åpne baltiske slettene? Rundales Pils (palass) ligger 60 kilometer syd for Riga – det var designet av samme mann som stod bak Vinterpalasset i St. Petersburg. I dag er det museum.
 5. Kuldiga
  Byen ligger ved bredden av elven Venta, og er regnet som en av landets eldste og best bevarte byer, med en svært spennende historie som spenner helt tilbake fra vikingtiden.

Kjøpetips

Riga regnes av mange som Østeuropas motesentrum, så her kan du gå i boutiquer der prisene ligger under de vi kjenner fra Norge. Dessuten kjøper mange rav og lokalt håndverk som for eksempel strikkede plagg.

Slik reiser du hit

Air Baltic flyr mellom Oslo og Riga. Finnair og SAS er aktuelle med mellomlandinger. Dessuten er det mulig å ta ferge fra Stockholm til de baltiske landene via Tallinn, fordelaktig om du vil kjøre selv. Sjekk for eksempel Silja Line og Tallink.

Lenker

 • Latvia Tourism
 • Riga Motormuseum
 • Rundales Pils
 • Mer om slott i Latvia.
 • Air Baltic, SAS, Silja Line og Tallink.
 • Mer fra DinSide

  Om Latvia i reiseguiden.

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer