Feriebolig i Spania

Lave boligpriser i Spania

Stor prisnedgang mellom april og juni. Ekspertene spår en ytterligere nedgang i boligprisene.

PRISENE SYNKER: Prisene på spanske bruktboliger synker. Og det spås ytterligere nedgang i prisene. Her fra Mijas i Andalucía. Foto: NTB Scanpix
PRISENE SYNKER: Prisene på spanske bruktboliger synker. Og det spås ytterligere nedgang i prisene. Her fra Mijas i Andalucía. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på brukte boliger sank med 6,1 prosent mellom april og juni, skriver det spanske nettstedet idealista.

Tall fra det spanske, offentlige boligregisteret registradores, viser dessuten en kraftig nedgang i boligsalget i mai på 53,1 prosent sammenlignet med mai i fjor.

- Prisene kan synke mer

Vil du sikre deg billig bolig i Spania de nærmeste månedene, kan mye tyde på gode muligheter for dette.

Ifølge avisa el confidencial (innlogget tjeneste) regner de aller fleste spanjoler med å måtte sette ned prisen på sin bruktbolig for å få solgt den: Alle boligeiere med en bruktbolig som har besluttet å selge boligen den siste måneden, regner med å måtte selge billigere enn om de hadde solgt boligen sin i februar, skriver de.

De skriver videre at en nedgang i salgsforventningene spesielt slår til på kysten ettersom den utenlandske etterspørselen i praksis har uteblitt på grunn av covid-19.

Jorge Laguna i Colliers International sier til el confidencial at mangelen på etterspørsel er en hovedfaktor som kan gi en forventning om at prisene kan synke noe mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer