Feriebolig i Spania

Lave boligpriser i Spania

Stor prisnedgang mellom april og juni. Ekspertene spår en ytterligere nedgang i boligprisene.

PRISENE SYNKER: Prisene på spanske bruktboliger synker. Og det spås ytterligere nedgang i prisene. Her fra Mijas i Andalucía. Foto: NTB Scanpix
PRISENE SYNKER: Prisene på spanske bruktboliger synker. Og det spås ytterligere nedgang i prisene. Her fra Mijas i Andalucía. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på brukte boliger sank med 6,1 prosent mellom april og juni, skriver det spanske nettstedet idealista.

Tall fra det spanske, offentlige boligregisteret registradores, viser dessuten en kraftig nedgang i boligsalget i mai på 53,1 prosent sammenlignet med mai i fjor.

- Prisene kan synke mer

Vil du sikre deg billig bolig i Spania de nærmeste månedene, kan mye tyde på gode muligheter for dette.

Ifølge avisa el confidencial (innlogget tjeneste) regner de aller fleste spanjoler med å måtte sette ned prisen på sin bruktbolig for å få solgt den: Alle boligeiere med en bruktbolig som har besluttet å selge boligen den siste måneden, regner med å måtte selge billigere enn om de hadde solgt boligen sin i februar, skriver de.

REISE: Fra og med i dag er det mulig å reise til land EØS/Schengen-området uten å måtte sitte i karantene. Reporter: Marthe S. Lien Video: Christian Roth Christensen Vis mer

De skriver videre at en nedgang i salgsforventningene spesielt slår til på kysten ettersom den utenlandske etterspørselen i praksis har uteblitt på grunn av covid-19.

Jorge Laguna i Colliers International sier til el confidencial at mangelen på etterspørsel er en hovedfaktor som kan gi en forventning om at prisene kan synke noe mer.

Også Gonzalo Bernardos, professor ved Universitetet i Barcelona, sier til svenske SVD at Spania befinner seg i forstadiet til et større prisfall som kommer til å merkes i september. Til årsskiftet regner han med 12 prosent lavere boligpriser i Spania.

Hva er de spanske boligprisene?

Ifølge idealista lå prisen per kvadratmeter på bruktbolig i Spania i snitt på 1650 euro i juni (tilsvarende 17.500 kroner etter dagens kurs). Til sammenligning var prisen per kvadratmeter på brukte eneboliger i Norge i snitt 25.691 kroner i 2019.

Samtidig er det greit å merke seg at det er store forskjeller på boligprisene mellom landets regioner - akkurat som her hjemme:

Prisnivået på Balearene, som består av populære Mallorca, Menorca og Ibiza, er det dobbelte av snittet i landet med 3087 euro per kvadratmeter. Prisnivået i Andalucía er derimot under landsgjennomsnittet med 1571 euro per kvadratmeter, mens Kanariøyene hadde litt høyere boligpriser på 1784 euro per kvadratmeter i snitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer