Lavprisbillett? Dette koster endringene deg

Du sitter ikke tilbake helt uten penger selv om du avbestilte lavprisbilletten. Men skal du endre avgang eller passasjernavn, kan det bli dyrt.

Publisert
Sist oppdatert

Det er få av oss som bestiller fullpris flybilletter lenger. Hvorfor skal vi det, når vi kan få lavprisbillettene så mye rimeligere?

Vel, ulempen med lavprisbillettene er at det er vanskelig, om ikke helt umulig, å endre reisetidspunktet. Dessuten får du ikke igjen pengene du betalte dersom du ikke kan reise. Eller?

Det siste stemmer ikke. Du har krav på å få tilbakebetalt skattene og avgiftene som ble lagt til da du kjøpte billetten. Disse pengene er det staten som krever inn, og du betaler ikke staten for en tjeneste du ikke benyttet deg av.

Så hva gjør du?

Hos de fleste flyselskapene holder det at du ringer kundeservice eller sender en e-post og ber om å få skatter og avgifter tilbakebetalt. Etter en tid vil beløpet overføres til kortet du betalte billetten med.

Noen flyselskaper krever imidlertid et gebyr for å føre tilbake pengene til deg. Sterling tar 50 danske kroner, cirka 53 norske kroner, mens Ryanair krever 10 euro, cirka 80 kroner.

Ryanair gikk til rettsak og vant frem da de argumenterte for at de skulle kunne kreve gebyr for å tilbakeføre pengene til passasjeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer