Lavprisflyene kutter bagasjen din

Ryanairs sjef varsler at han helst ikke vil frakte bagasje i det hele tatt, og easyJet fjerner vektbegrensningene på håndbagasjen.

Publisert
Sist oppdatert

I arbeidet med å kutte kostnader, er det viktig for lavkostflyene å stramme inn overalt. Et av leddene som koster selskapene mye er bagasjebehandling. Det tar både tid og lønnskostnader, og den naturlige konsekvensen er at de prøver å kutte ned på denne delen av flytransporten.

Mer håndbagasje, mindre bagasje

Det er sannsynligvis derfor easyJet nå fjerner vektbegrensningene på håndbagasje. Så lenge du kan løften veskene opp i hylla selv, og så lenge bagasjens ytre mål ikke overstiger 50x40x20 centimeter, får du ta det med deg ombord i easyJets fly fra 12. juli.

Like etter at denne nyhetene ble kjent uttalte Ryanairs frittalende sjef Michael O'Leary at de i løpet av et par år vil kutte ut muligheten til å sjekke inn bagasje. Dette mener han kan redusere selskapets flyplassutgifter med en tredjedel innen to-tre år.

- Allerede nå har færre enn 50 prosent av Ryanairs passasjerer innsjekket bagasje, sier O'Leary til BBC, og mener at passasjerene sparer så mye på å fly lavpris at de kan handle inn det de trenger på reisemålet for overskuddet.

Ryanair økte også nylig kilobegrensningene på håndbagasje, fra sju til ti kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer