Lavpriskampanjer hos både SAS og Norwegian

Nå ligger flere tusen flybilletter ute til lavpris.

Både SAS og Norwegian lokker med lavpriskampajer. Foto: PER ERVLAND
Både SAS og Norwegian lokker med lavpriskampajer. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at Norwegian fyller ti år har de nå kampanjepriser på flybillettene sine. Samtidig lokker også SAS med lave priser. Men er det bare lokkepriser, eller finner vi de billige billettene selskapene annonserer med?

DinSide har sjekket og sammenlignet et utvalg av priser både innenlands og utenlands, på enveisreiser i september. For enkelhets skyld har vi tatt utgangspunkt i Gardermoen, men selskapene har tilbud fra hele landet.

Visste du at fire av ti reiser med lavpris?

Lavpris både innenlands og utenlands

Skal du fly fra Oslo til Bergen har Norwegian lavest priser. Her får du fly til 149 kroner før eventuelle seteavgifter og lignende, mens du hos SAS må betale 469 kroner. Skal du fly fra Oslo til Tromsø, må du ut med 389 kroner hos Norwegian - mens du hos SAS må betale 569 kroner for samme reise.

Flybillettene utenlands er nesten like lave som innenlands. Skal du for eksempel fly fra Oslo til Manchester, kan Norwegian lokke med enveisbillett på 299 kroner. SAS skal på samme reise ha 669 kroner. Ser vi på turer fra Oslo til Barcelona derimot, er det SAS som lønner seg. Her er laveste pris 969 kroner, mens Norwegians billigste i samme periode er på 1.139 kroner.

Det er flest billigbilletter hos norske flyselskap

Priser helt ned til 149 kroner

Du får lave priser hos begge flyselskapene, og vi fant de billigste annonserte billettene hos hver av dem. Hos SAS lå den billigste billetten på 319 kroner fra Oslo til Helsingfors, mens det hos Norwegian bare koster 149 kroner å dra fra Oslo til Trondheim eller Bergen.

Det er viktig å få med seg at prisene i oversiktene ikke oppdateres løpende, og at det derfor må tas forbehold om endringer og utsolgte priskategorier. Vi har også tatt utgangspunkt i enveisbilletter, ikke tur/retur, med avgang i løpet av september.

Viktig å merke seg

Du slipper ikke unna frister og gebyrer, selv om flyselskapene lokker med lavpriskampanje.

Skal du reise med SAS må du bestille senest 28. august, og et servicehonorar på 30 norske kroner kommer i tillegg. Reiseperioden strekker seg fra 18. september 2012 til 31. mai 2013, og reiser til USA og Asia skal være avsluttet senest 2. juni 2013. Det er også viktig å merke seg at Bangkok ikke er inkludert i kampanjen. Det er begrenset antall plasser, enkelte ruter opereres kun i utvalgte perioder og på enkelte avganger ved for eksempel høysesong kan det være få eller ingen billetter til lavpris.

Skal du reise med Norwegian gjelder salgsperioden til og med 3. september 2012. Her strekker reiseperioden seg fra 1. september 2012 til 31. mars 2013. Kampanjeprisene gjelder også her bare for utvalgte ruter, og det kan på enkelte avganger ikke være kampanjepriser. Og skal du ha med deg barn, må du vite at det ikke gis barnerabatt.

Her finner du billettene til lavpris:
SAS
Norwegian

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer