Lavprisselskap vil tilby liggeseter

Og det skal ikke koste skjorta.

Slik ser de nye liggesetene til AirAsia X ut. Foto: AirAsia X
Slik ser de nye liggesetene til AirAsia X ut. Foto: AirAsia X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det malaysiske lavprisselskapet AirAsia X kommer med en skikkelig gladnyhet til alle sine passasjerer. Flyselskapet skal installere liggeseter på sine langdistansefly, som første lavprisselskap.

Liggesetene vil komme på selskapets premium økonomiklasse. 28 premium økonomiklasseseter blir dermed erstattet med 12 liggeseter på flyselskapets A330-fly.

AirAsia X flyr mellom Kuala Lumpur og London, Melbourne, Perth, Gold Coast, Abu Dhabi, Mumbai, New Delhi, Beijing, Shanghai, Chengdu og Taipei.

- Vi føler oss trygge på at vi kan skape en ny setekategori for flybransjen - liggeseter til prisen av det vanlige flyselskaper tar for økonomiklasse, og til en brøkdel av prisen for et businessklassesete. Vi føler at det folk aller helst vil ha er komfortable seter. Gratis sjampanje, gourmetmat og lounge legitimerer ikke de tusenvis av dollar passasjerer må betale for en businessklassebillett, skrev administrerende direktør i AirAsia X, Azran Osman-rani på sin AirAsia blogg.

Også andre flyselskap skjønner at det kan være mye å hente på å tilby økt setekomfort på økonomiklasse. Air New Zealand kommer med en vri der en økonomiseterad kan bli en smal dobbeltseng. Foreløpig er ikke nettsidene til AirAsia oppdaterte, så tilbudet vi får opp for flybilletter London-Kuala Lumpur i august gjelder den gamle premiumklassen - til en ganske stiv pris av 1.575 pund (cirka 15.000 kr) for en tur-returbillett... (til sammenligning koster vanlig økonomiklassebillett 544 pund).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.