Lavprisselskapene

Her er en oversikt over selskapene som flyr billige ruter fra Norge.

Publisert
Sist oppdatert

NorwegianLavprisselskapet har sikret seg en stor markedsandel i Norge på kort tid. Flyr flere ruter både innenlands og utenlands, og fra flere byer i landet. I vår har flyselskapet lansert seks nye utenlandske destinasjoner: Bergen – Nice, Oslo – Nice, Oslo – Pisa, Oslo – Dubrovnik, Oslo – Budapest og Oslo – Berlin. SterlingMed base i København flyr Sterling fra Oslo, Bergen og Stavanger til flere utenlandske destinasjoner, mellom andre populære feriebyer i Spania.

RyanairEtablert i 1985 og opererer nå 149 ruter via 84 flyplasser i 16 europeiske land. I Norge har Irlands lavprisgigant ruter ut fra Sandefjord Torp og Haugesund. Mellom Haugesund-London Stansted og fra Oslo Torp til London Stansted, Glasgow Prestwick og Frankfurt Hahn.

SAS BraathensNytt merkenavn som ble etablert våren 2004 med basis i Scandinavian Airlines i Norge og Braathens. SAS Braathens driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Selskapet har tilpasset seg en ny lavprisverden og er det største flyselskapet i Norge med 440 avganger i døgnet. Konkurransetilsynet følger imidlertid nøye med på SAS Braathens prispolitikk, siden de er dominerende aktør i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer