Ledig i vinterferiefjellet

Vinterferien er faretruende nær, og sengene på de populære vintersportstedene begynner å fylles opp. Men det er fortsatt muligheter.

Fremdeles muligheter i Hemsedal.
Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemdsedal
Fremdeles muligheter i Hemsedal.
Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemdsedal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket tilbudet i vinterferieukene ni og ti, og har funnet ledig overnatting på de fleste av stedene vi har kontaktet. Våre tips for deg som er sent ute med å bestille vinterferie for familien:

 • Ring bestillingstjenestene; de har oversikt over hva som er ledig, og det kan også hende at de formidler privat hytteleie.
 • Ring gjerne flere aktuelle steder. Dersom du får nei en dag, kan det likevel hende at det er noe ledig dersom du ringer noen dager senere; avbestillinger kan komme inn hele tiden.
 • Lysten på storby eller sol i stedet for snø og ski i vinterferien? Sjekk ut vår Reisekupp-artikkel på DinSide Reise i morgen. Du kan også søke etter billige solkupp i vårt Restplassøk.

  Ledig i vinterferiefjellet

  1. Nyttige nettadresser
  2. Svensk vinter

  Skroll deg nedover siden, og se hvordan vinterferiemulighetene er i Alpene, og i norske og svenske fjell.


  Majoriteten av skolene i Norges fylker har vinterferie kommende uke; dvs fra og med lørdag 22. februar til og med søndag 2. mars. Østfold, Vestfold, Telemark og Sogn og Fjordane har hatt ferie denne uka, mens Rogaland, Hordaland og Nordland ferierer først i uke 10; dvs. fra og med 1. mars til og med 9. mars.

  Alpereiser i mars

  Tar du vinterferien samtidig med Rogaland, Hordaland og Nordland har du størst sjanse for en billig skiferie til Alpene. Vi har sjekket restplassreisene til skireisearrangørene, og finner ingen ledige i kommende uke. Heller ikke fra Sverige ser det bedre ut de kommende to ukene.

  Men fra 1. mars er det mye lettere. Med STS Alpereiser kan dere fly to personer fra Norge til Chamonix eller Badgastein for 4.180 kroner. Dere kan få reise og opphold på begge disse skistedene fra 6.770 kroner for to. En ikke så verst pris for en Alpeferie, med andre ord. Men da kjøper dere selvsagt en uspesifisert reise. Verken Langley Travel & SkiTignes eller Star Tour Sportreiser har restplasser tilgjengelige før tidligst uke 11, og da er det for sent for de fleste som planlegger skiferie i skolenes vinterferie.

  Norsk høyfjellsferie

  Skiinfo.no har en bestillingstjeneste på nett, hvor du kan søke etter ledig overnatting på 12 norske alpinsteder, også populære steder som Geilo, Hemsedal og Norefjell. Her finner vi ledige muligheter til de fleste destinasjonene. En ringerunde til noen av de best besøkte skistedene bekrefter at det fortsatt er muligheter for en vinterferie i fjellet, men at det absolutt ikke er raust med plassene.

  - Begge ukene er like ille, men det finnes ledige plasser både uke ni og uke ti. Man kan få en firepersoners enhet i fem dager fra søndag til fredag, fra 4.000 kroner. Dette gjelder begge ukene, får vi vite hos Hemsedal booking.

  - Det er fortsatt litt ledig i uke ni, men i uke ti er det enda verre; da er det nesten fullt, forteller kundebehandleren ved Geilo Booking.

  På Geilo er det muligheter for både leiligheter og private hytter; billigst for en familie på fire blir leilighetene som ligger på rundt 1.000 kroner i døgnet. Geilo Booking formidler hytteutleie.

  Trysil er Norges best besøkte vintersportssted, og også her er det muligheter for overnatting i vinterferien.

  - Det er fortsatt ledig, både i uke ni og uke ti – men kanskje mer ledig i uke ni, får vi vite hos Trysil booking.

  På nettsidene til Trysil finner vi også restplasstilbud på overnatting i uke åtte og ni. For uke ni reklameres det for en sekssengs hytte fra 1.380 kroner per person per uke.

 • Det er billigere å tenke svensk: Ta vinterferien hos söta bror.

 • Nettadresser for hjelp i vinterferiebookingen finner du her.
 • Relaterte artikler

 • Svenske heiskortpriser

 • Norske heiskortpriser

 • Pristest: De billigste alpereisene

 • Pristest: Skireisen billigst fra Sverige

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer