Ledig jobb som ølekspert

Den harde jobben går ut på å teste puber i NewcastleGateshead i en uke.

Er du glad i øl, og god i engelsk? Da må du søke! Foto: Britain on View
Er du glad i øl, og god i engelsk? Da må du søke! Foto: Britain on View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liker du øl, og er glad i den britiske pubkulturen? Da må du søke på denne jobben!

NewcastleGateshead leter etter en nordmann som kan komme en uke på besøk for å teste ut de to byenes beste puber. Deretter vil det lages en pubguide som skal legges ut på byenes turistnettside, og deles ut til interesserte turister. I tillegg vil pubekspertens ansikt pryde merkelappen på Newcastle Brown Ale-flaskene.

Nysgjerrig på NewcastleGateshead? Her er tips til en storbyferien.

- Så vidt jeg vet er dette noe helt nytt - NewcastleGateshead har aldri lyst ut en slik stilling før, sier Kim Henrik Løvlie i Visit Britain.

- Hva er kriteriene for å melde seg på?

- Man må elske det britiske, pubkulturen, og være god i engelsk.

- Og så må man vel ha vært innom en engelsk pub eller tre før?

- Ja, det må man nok, og man bør like øl. Oppgaven består i å vurdere puben utfra stemning, ølutvalg og mat, sier Løvlie.

Les også: Londons beste puber

Denne jobben høres absolutt ikke ut som den verste... Men hvorfor i all verden vil NewcastleGateshead ha en nordmann til dette? Løvlie forklarer at det er fordi det alltid har vært tette bånd mellom de to byene og Norge, på grunn av skipstrafikken. Og Newcastlegateshead vil dessuten gjerne lokke til seg flere norske turister.

Søknadsfristen går ut 20. september. Søknadene vil bli vurdert av Løvlie, gourmetmannen Torkjell Berulfsen, og den britiske journalisten og pubeksperten Alastair Gilmour, som er fra Newcastle. Den som blir valgt ut, reiser over en gang i oktober for å teste pubene, og kan selv velge ut en assistent som kan bli med.

- Har du noen tips til hva folk skal legge vekt på i søknaden sin?

- Vær kreativ. Det gjelder å overbevise oss om hvorfor akkurat du skal få jobben, sier Løvlie.

Her kan du søke på jobben

På nett: Visit NewcastleGateshead

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer