Ferietabben:

Legg kofferten her

Et annerledes reisetips kan spare deg for 50 000 kroner.

SKADEDYR: Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er små, men de er mange og de kan gjøre stor skade. Vi snakker om ferieturens uønskede suvenir: veggedyrene. De sniker seg inn i bagasjen din og da er skaden skjedd!

Veggedyr i Norge

- Vi ser en nedgang i antall saker som følge av mindre reiseaktivitet, men det er fortsatt mange skadetilfeller.

Det viser Folkehelseinstituttets statistikk over skadedyrbekjempelse. Og det er en vanlig misforståelse at veggedyr bare kommer fra utlandet.

- Vi reiser rundt i Norge og veggedyr finnes også her, blant annet på hoteller, campinghytter osv. I tillegg besøker vi hverandre og kan risikere å få det med oss hjem, sier produktsjef Øyvind Magerøy i Norsk Hussoppforsikring.

- Kostnadene kan variere veldig, men en gjennomsnittlig bekjempelse koster 30-50 000. Kostnaden avhenger av omfang og aktivitet og kan også være langt høyere. Veggedyrene blir ikke borte av seg selv og problemet vil bare bli større jo lenger man venter med å ta tak i det, sier Magerøy videre.

Venter økning

Færre reiser de siste par åra har ført til færre innmeldte saker om veggedyr. Men ifølge Norsk Hussopp Forsikring vil dette trolig endre seg allerede i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.