Legger ned danskerute om to uker

Oslo (NTB): Color Line vil selge Prinsesse Ragnhild og kutter ut ferjeruten mellom Oslo og Hirtshals om 14 dager

Publisert
Sist oppdatert

Beslutningen om å legge ned ferjeruten Oslo-Hirtshals kommer etter at rederiets eier O.N. Sunde-gruppen er i ferd med å avslutte et investeringsprogram på syv milliarder kroner på hurtiggående båter mellom Danmark og Norge, samt nye skip til ferjeruten Oslo-Kiel, skriver Dagens Næringsliv.

Prinsesse Ragnhild ble satt inn på ferjeruten til Nord-Jylland i januar i år etter at Color Festival ble solgt. Men trafikken sank med ferjeskiftet. I februar skal nedgangen ha vært 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

La ned fra Bergen

Rederiet la i fjor ned ferjeruten Bergen/Stavanger-Hirtshals. Med nedleggelsen av ruten Oslo-Hirtshals består Color Lines rutenett av linjene Oslo-Kiel, Sandefjord-Strömstad, Larvik-Hirtshals og Kristiansand-Hirtshals.

Rendyrker Kiel-ruten og hurtigferjer

Det nye driftsopplegget vil føre til at ruten mellom Oslo og Hirtshals blir lagt ned om 14 dager. Prinsesse Ragnhild, som er ny i ruten etter at Bergen-Stavanger-Hirtshals opphørte, er allerede budt ut for salg. 300 ansatte blir overtallige i forbindelse med omleggingen.

Men ruten Sandefjord-Strømstad vil bli videreført i det nye driftsopplegget.

De fire siste årene har Color Line investert vel 7,5 milliarder kroner til nye skip på Oslo-Kiel-ruten og nye, hurtiggående ferjer for trafikk til og fra Danmark.

Rederiets egne stikkord for det nye driftsopplegget er høykvalitetscruise og effektiv transport. Det første er knyttet til Color Fantasy og Color Magic i Kiel-ruten, mens det andre stikkord er knyttet til de to SuperSpeed-ferjene. Den første er allerede satt inn på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals, mens SuperSpeed 2 blir lansert når den nye terminalen i Larvik blir innviet 19. juni.

Prinsesse Ragnhild gikk på ruten Oslo-Hirtshals i januar etter at Color Festival ble solgt. Denne ruten har tradisjonelt vært en «gullgruve» for Color Line, men utviklingen snudde med det nye skipet. I februar hadde Prinsesse Ragnhild ifølge Dagens Næringsliv 14 prosent færre passasjerer enn i samme måned i fjor. I og med at rederiet omstiller seg for et nytt driftsopplegg, ble det besluttet å stanse ruten på kort varsel og tilby skipet for salg.

300 overtallige

- Nå kan vi fullt og helt konsentrere oss om våre fremtidsrettede satsinger, inkludert Sandefjord-Strømstad, med stabil utvikling med god trafikk over lang tid, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Omkring 300 sjø- og landansatte blir overtallige og direkte berørt av endringene. Kleivdal opplyser at rederiets ledelse nå er i dialog med de tillitsvalgte for å sikre en ansvarlig prosess for de overtallige.

Men atskillig flere blir berørt, om enn på en annen og mindre dramatisk måte. Det store antall passasjerer som har bestilt reise med Prinsesse Ragnhild etter 6. mai, vil få anledning til å booke om til andre Color Line-skip.

Reisende som har bestilt plass i mai, vil bli kontaktet direkte, mens reisende fra 1. juni og utover vil bli kontaktet med enten e-post eller brev.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer