Legger ned danskerute om to uker

Oslo (NTB): Color Line vil selge Prinsesse Ragnhild og kutter ut ferjeruten mellom Oslo og Hirtshals om 14 dager

Publisert
Sist oppdatert

Beslutningen om å legge ned ferjeruten Oslo-Hirtshals kommer etter at rederiets eier O.N. Sunde-gruppen er i ferd med å avslutte et investeringsprogram på syv milliarder kroner på hurtiggående båter mellom Danmark og Norge, samt nye skip til ferjeruten Oslo-Kiel, skriver Dagens Næringsliv.

Prinsesse Ragnhild ble satt inn på ferjeruten til Nord-Jylland i januar i år etter at Color Festival ble solgt. Men trafikken sank med ferjeskiftet. I februar skal nedgangen ha vært 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

La ned fra Bergen

Rederiet la i fjor ned ferjeruten Bergen/Stavanger-Hirtshals. Med nedleggelsen av ruten Oslo-Hirtshals består Color Lines rutenett av linjene Oslo-Kiel, Sandefjord-Strömstad, Larvik-Hirtshals og Kristiansand-Hirtshals.

Rendyrker Kiel-ruten og hurtigferjer

Det nye driftsopplegget vil føre til at ruten mellom Oslo og Hirtshals blir lagt ned om 14 dager. Prinsesse Ragnhild, som er ny i ruten etter at Bergen-Stavanger-Hirtshals opphørte, er allerede budt ut for salg. 300 ansatte blir overtallige i forbindelse med omleggingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer