Legger ned paradisøy pga. diaréutbrudd

Star Tour dropper den venezuelanske øya etter gjentatte epidemier har slått ut gjestene.

Publisert
Sist oppdatert

Det lille ferieparadiset Coche, som ligger sør for Isla Margarita i Venezuela, droppes nå av Star Tour, etter at gjentatte diaréepidemier har rammet gjestene på øya, skriver Expressen.

Star Tour, eller fritidsresor, som det svenske morselskapet heter, var første nordiske charterselskap på plass i Venezuela vinteren 2005/2006.

Det var samme vinter diaréepidemiene begynte å herje på hotellene på Coche.

Les også: Ikke la ferien gå i dass

1/3 syke

Hotellene på Coche har vært plaget av diaréepidemier. her fra Hotel Paradise.
Hotellene på Coche har vært plaget av diaréepidemier. her fra Hotel Paradise. Vis mer


Rundt nyttår 2007 lå en tredjedel av de nordiske gjestene på Hotel Paradise utslått med diaré, skriver Expressen. Denne vinteren var det på nabohotellet Punta Blanca smitten herjet.

Det er tarmparasitten Giardia Lamblia som ser ut til å være den skyldige. Alle som har vært på øya etter 1. februar i år har ifølge Expressen fått brev der de oppfordres til å sjekke seg hos lege.

Nå droppes altså øya helt fra programmet. Men det er fortsatt mulig å reise til Isla Margarita.

Ble evakuert

Avisen har snakket med en av de uheldige, Joakim Rennemark, som fortalte at de ble advart mot diaréen av reiselederen på bussen fra flyplassen, og at ganske raskt var en fjerdedel av de som ankom øya blitt syke.

Etter tre dager ble de evakuert til Isla Margarita.

Les mer om saken hos Expressen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer