SAS

Legges ned

Må spare penger. Nå ryker disse flyrutene.

SPARER: SAS må spare penger og legger ned ulønnsomme flyruter. Foto: Odd Roar Lange
SPARER: SAS må spare penger og legger ned ulønnsomme flyruter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS fortsetter å jakte på penger og nye eiere. Fristen for å legge inn bud på flyselskapet er utsatt til 25. september.

Og mens mange venter i spenning på framtida til selskapet kommer det dårlig nytt for mange reisende i Norge.

SAS legger ned flyrutene til tre ulike reisemål i Norge.

Mangler fly

Først ble det kjent at SAS legger ned ruta mellom Oslo og Molde fra 1. februar neste år. Det var Romsdals Budstikke som først meldte om nyheten.

MUGG: Såkalt mykbrød kan man oppleve at mugner fort. Følger du disse rådene vil de der i mot holde seg godt til best før-datoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Beslutningen er tatt etter en helhetlig vurdering av en rute som har vært svak over tid, og som har blitt ytterligere svekket etter pandemien, bekreftet pressesjef Tonje Bjerve Sund.

SAS forklarer også at de mangler tilpassede fly til den aktuelle strekningen.

Flere ryker

Nå er det klart at SAS legger ned flere ruter som de betrakter som ulønnsomme, skriver Finalcall travel.

Ikke overraskende gjelder det Oslo-Bardufoss, som ryker fordi Norwegian vant anbudet med Forsvaret på denne strekningen. SAS har i dag tre daglige avganger mellom de to destinasjonene. Også her er det slutt fra 1. februar. Flyselskapet tilbyr passasjerer som har billetter etter denne datoen til å booke om til Tromsø eller Evenes.

Slutter 1. april

Det er dessverre ingen aprilspøk for reisende mellom Oslo og Lakselv at denne SAS-ruta legges ned fra 1. april neste år. SAS har i dag ikke daglige avganger mellom byene, og velger å legge ned i sin helhet.

Ifølge Finalcall Travel er flyruta med DAT mellom Tromsø og Lakselv en alternativ rute.

For flypassasjerer til Molde eller Bardufoss vil Norwegian være et alternativ til og fra Oslo.

Bekrefter

- Det er riktig at vi ikke lenger kommer til å fly mellom Lakselv, Bardufoss og Oslo fra henholdsvis 1. april og 1. februar 2024.
Forsvarspassasjerene utgjør et stor del av trafikkgrunnlaget på disse rutene, og Forsvaret har da også stilt omfattende krav knyttet til rutetilbudet i sin anbudsinnbydelse, sier Tonje Bjerve Sund og fortsetter:

- Vår vurdering er at det dermed ikke er grunnlag for å opprettholde et SAS-tilbud. Vi vil rette en stor takk til alle som har valgt å fly med oss på disse strekningene de seneste årene.

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om nedleggelser av flyruter og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer