Legoland åpner:

Lego sjokkerer

Slik har du aldri sett luksusbilen før. Dette gir deg hakeslepp i sommer.

BIT FOR BIT: Slik har du aldri sett luksusbilen før. Mer enn 300 000 legoklosser er gått med til å bygge den nye Ferrari Monza SP1.
BIT FOR BIT: Slik har du aldri sett luksusbilen før. Mer enn 300 000 legoklosser er gått med til å bygge den nye Ferrari Monza SP1. Vis mer
Publisert

Flere tusen nordmenn besøker familieparken Legoland i Danmark hvert år. Og palmehelga er det klart for en ny sesong i parken som åpnet dørene første gang 7. juni 1968.

Og dersom du synes du har gjort en liten ingeniørbragd når du setter sammen en bil av legoklosser, så kommer du til å få hakeslepp hvis du besøker Legoland i sommer.

Er du vant til legopakker med normalt innhold når det kommer til antall klosser som vil du bli sjokkert når Legoland presenterer en av verdens sprekeste luksusbiler - i full størrelse - bygd i Lego.

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Full fart

Mer enn 50 millioner besøkende har vært innom parken siden den åpnet første gang. Og i jakten på stadig mer spennende nyheter viser Legoland for første gang fram en fullskala Lego-Ferrari.

Motorsportinteressen rundt om i verden har fått et voldsomt løft gjennom økt fokus på Formel 1. Og det er litt av denne effekten familieparken håper skal gi dem rekordbesøk i sommer.

Imponerende

Den italiensk bilprodusent er kjent for sine eksklusive biler. Og nå er deres verdenskjente sportsbil, Ferrari Monza SP1, altså blitt bygget i Lego i full størrelse. Legobilen er det første man møter ved årets nye attraksjon i den danske fornøyelsesparken som ligger i Billund på Jylland.

DRØMMEN: Mange unge drømmer om en Ferrari. Nå er den her, i Lego.
DRØMMEN: Mange unge drømmer om en Ferrari. Nå er den her, i Lego. Vis mer

– Vi gleder oss veldig til å presentere en helt ny type interaktiv attraksjon sammen med Ferrari her i Legoland. Foran selve attraksjonen, vil gjestene få se verdens første Lego-bygde Ferrari Monza SP1 i full størrelse. Det er et imponerende syn, som består av hele 383 610 Lego-klosser, sier Christian Woller, direktør i Legoland.

Suksess med klosser

Tidligere har Legoland i Orlando imponert med en bil med nesten like mange klosser som Ferrarien i Danmark. I 2011 hadde de en 2012 modell Ford Explorer klar. 380 000 legoklosser gikk med og 22 personer måtte til for å få satt de sammen til sesongstarten.

I fjor lanserte Lego hyperbilen Lamborghini Sián, i full størrelse med nesten en halv million deler. Den ble imidlertid ikke vist i Legoland.

Mens lekevarianten kunne du sette sammen ved hjelp av «bare» 3 696 deler.

Testbane

«Ferrari Build & Race» blir en interaktiv og digital opplevelse der gjestene får muligheten til å bygge sin egen Lego-Ferrari.

Legobilen blir deretter skannet og gjort levende på en digital utgave av Pista di Fiorano, som er Ferraris italienske testbane.

Den nye attraksjonen byr også på spennende og morsomme historiske fakta om bilprodusenten. Bilen i full størrelse er bare en av flere Lego-bygde elementer. «Ferrari Build & Race» består av en rekke testbaner hvor hele familien kan prøve bilene de bygger mot hverandre.

Konkurranse

– Alt ligger til rette for en god familiekonkurranse, når de kjøre de Lego-bygde bilene. Det blir også et Duplo-område hvor de mindre barna kan bygge racerbiler, sier Christian Woller.

Legoland åpner dørene for en ny sesong 1. april, og «Ferrari Build & Race» åpner 18. mai. Attraksjonen er i lokalene til Hotel Legoland der byggeopplevelsen «Rebuild The World» tidligere holdt til.

Og for den som lurer: Det finnes rundt 2800 ulike legoklosser.

Satser i høyden

Når du først er i Billund kan det være verd å få med seg den nye attraksjonen til Wow Park denne sesongen.

Denne våren åpner Wow Park i Billund et 25 meter høyt rutsjetårn som bærer navnet Giganten. Giganten kan sammenliknes med en rutsjebane man ser på lekeplasser, bare 20-25 ganger større.

Det er litt over 110 trappetrinn til toppen av rutsjetårnet. Vil man ikke helt til topps, kan man ta en avstikker og hoppe i Spiralen eller Skovraceren – to rutsjebaner som ikke er like skumle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer