Lei av å bli lurt av taxisjåføren?

Dette kan være løsningen.

SKAL DU TIL PRAHA? Da kan du laste ned et program på iPhone som skal hjelpe deg med å finne gode taxisjåfører. Foto: Colourbox
SKAL DU TIL PRAHA? Da kan du laste ned et program på iPhone som skal hjelpe deg med å finne gode taxisjåfører. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du er på ferie i en by hvor du aldri ha vært før. Utenfor flyplassen hopper du inn i en taxi, og gir sjåføren navnet på stedet du skal til.

Men i stedet for å kjøre den raskeste veien, svinger taxisjåføren innom alle mulige krinkler og kroker for å loppe deg for penger. Ganske enkelt irriterende - uansett hvilket land du måtte befinne deg i.

Vær forsiktig i disse byene: Her er de verste stedene å ta taxi

Slik avslører du taxisjåføren

Sleipe taxitriks

Har du blitt lurt av en taxisjåfør? (Avsluttet)
Ja, hater det!(53%)
Nei, ikke som jeg vet(29%)
Jeg har blitt forsøkt lurt, men gikk ikke på(18%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Er du lei av å bli lurt trillrundt av slike taxisjåfører?

Nå finnes det faktisk en iPhone-applikasjon for akkurat dette. Den eneste ulempen er at den foreløpig bare finnes i Praha.

Det er det tjekkiske firmaet «Et netera» som står bak den nyttige applikasjonen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ved hjelp av programmet «virtual metre» kan turister dobbeltsjekke om taxiselskapet overpriser turene eller ikke. På denne måten kan de lettere unngå å bli lurt.

Klikk her og få en smakebit


Her er Tyrkias barskeste taxisjåfør: Se hvorfor

Bruker GPS

Men hvordan kan de egentlig finne ut av dette?

Applikasjonen bruker GPS for å måle avstanden som hver kunde har reist, for å beregne riktig pris. Det skal også være mulig å rapportere om uærlige sjåfører.

– I taxien vil alle kunne avsløre om sjåføren prøver å robbe deg, har selskapet uttalt i en pressemelding.

Nedlastingen av programmet skal være gratis.

Verstinger

Praha skal lenge ha vært plaget med uærlige taxisjåfører. Verstingene er kjent for å velge de lengste kjørerutene, trikse med takstameteret slik at det blir ulovlig høye priser, og nekte å gi kunden kvittering.

I en periode var det så ille at til og med ordføreren i Praha kledde seg ut som en turist og tok taxi. Han endte med å betale taxisjåføren 26 euro (208 kroner) for en tur som skulle ha kostet ham fire euro (32 kroner), ifølge DailyMail.

Har du noen gang blitt lurt av en taxisjåfør? Stem i boksen øverst til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer