Lei en øy i ferien

Det er drømmen - din egen øy med din egen strand. Ikke umulig, selv for den (nesten) pengelense.

Publisert
Sist oppdatert

En helt egen havn, en helt egen strand, en helt egen palmelund - en helt egen øy helt for deg selv, rett og slett. Det er hva vi fantaserer om sammen med drømmen om å fly til månen eller vinne i lotto. Og lottomillioner må definitivt til om drømmen om en egen øy skal bli en realitet. Å eie sin egen øy er få forunt. Det er ikke alt for mange av dem til salgs, og de er dessuten jevnt over svært kostbare. Så hvordan skaffe seg en egen ferieøy om det eneste syvsifrede tallet du ser på kontoutskriften er det som viser størrelsen på lånet ditt? Jo, du leier!

Finn et fyrtårn

Det er kanskje ikke så dyrt som du tror, å leie en hel øy for deg og dine i ferien. I Norge er den beste måten å sikre seg en ferieøy for noen dager å leie et fyr.

Det er Kystverket som eier de fleste fyrene, men de driver ikke utleie til privatpersoner. Kommuner, lag og foreninger leier fyrene av Kystverket, og det er disse som står for videre utleie til andre. Dessverre finnes ingen felles oversikt over hvilke fyr som er til leie, heller ikke hos Kystverket. Det betyr at du selv må lete deg frem til de mulighetene som finnes. Kystverket råder publikum til å ta kontakt med organisatorer av Kystleden eller med Turistforeninger, turistinformasjon og friluftsråd omkring i kystkommuner. Dessuten finnes det enkelte fyr som eies av seilforeninger og lignende, der det også er mulig å leie. Kystverket kan ikke bistå publikum med informasjon om tilgjengelige fyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer