Leie av bilbarnesete i Spania

Hvordan er det med leie av barneseter i Spania?

Publisert
Sist oppdatert

Vi er en familie som skal på ferie til Spania, og lurer på hvordan det er med leie av barneseter til bil?

Påbudt med barnesete

I Norge er det påbudt med spesialtilpasset sikringsutstyr for barn i bil, for barn inntil fire år. Sikring av barn i bil synes ikke å være et veldig hett tema i Spania, men ifølge Spanias Turistkontor gjelder det samme regelverket for sikring av barn i Spania, som vi har her til lands. Du må altså sikre barn opptil fire år, med eget sikringsutstyr i bil. En annen side av saken er selvsagt sikkerhetsaspektet. Barnet er bedre beskyttet i tilfelle en ulykke, ved bruk av barneseter. Her til lands bruker man gjerne forskjellige former for barnesikringsutstyr enda lenger enn den lovpålagte grensen; du får kjøpt sikringsutstyr for barn opp til 10-12 år.

Spania har en dødelighetsrate på 3,1 per 100 millioner kjørekilometer. Til sammenlikning er raten i Sverige 0,9 og Danmark 1,7.

- Bestill før avreise

Kjører du med egen bil nedover Europa, er dette selvsagt ikke noe problem. Utfordringen kommer dersom du flyr sydover, og ønsker å leie bil med barnesete. Det skal ikke være noe problem å leie barneseter hos de store bilutleiefirmaene – i alle fall ikke for de minste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer