Leier ut bilvrak til turistene

Pass på hvis du skal leie bil under solferien i sommer.

Det er ikke bare bare å leie bil i ferien. Foto: Colourbox.com
Det er ikke bare bare å leie bil i ferien. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatene var ikke oppløftende da britiske Automobile Association, AA (tilsvarer NAF i Norge), undersøkte kvaliteten på leiebiler i syv europeiske land.

Det er er nemlig mye lureri ute og går. Faktisk fant undersøkelsen at dersom du leier en firehjulstrekker, er det mer enn 70 prosent sjanse for at du får nøklene til en dødsfelle, skriver AA på sine hjemmesider.

I AA Eurotest sjekket organisasjonen 60 bilutleiere ved 12 forskjellige ferieresorter i syv forskjellige land. Ikke én av de 60 utleierne fikk betegnelsen "veldig bra" på kundeservice av inspektørene. Åtte fikk karakteren "bra" og hele 37 "dårlig" eller "veldig dårlig".

Vi har leid bil på et av verdens verste steder å kjøre - les om den halsbrekkende opplevelsen her...

Det som venter ferierende på jakt etter leiebil er dårlige kontrakter med skjulte ekstrakostnader, innviklede forsikringer og dårlig service.

Inspektørene ble ved to tilfeller trukket for mye penger fra kredittkortet. I 23 tilfeller sjekket ikke leiebilselskapet bilens tilstand med leietaker før nøklene ble overlevert. Det betyr at leietaker ikke har noe bevis på at ripen eller bulken allerede var der før leieforholdet ble inngått. I mange tilfeller var ikke leiekontrakten tilgjengelig på annet enn det lokale språket (dette gjaldt spesielt i Italia).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer