Leietips

Ikke la deg lure: Her er tips om leieforhold.

Publisert
Sist oppdatert

Det er flere muligheter for å finne utleieobjekter. Du kan leie direkte fra utleier, du kan leie via eiendomsselskaper som står for formidling av utleie, eller du kan leie via sommerhusformidlere. For privat leie direkte fra utleier, kan du søke på internett, eller sjekke rubrikkannonser på nettet eller i avisen. For leie via sommerhusformidlere; sjekk våre tips under de forskjellige landene og områdene ved å klikke deg inn på lenkene i boksen til høyre.

Dersom du leier direkte fra en privatperson, bør du selvsagt forsikre deg ekstra godt om at du får det du betaler for. Sjekk gjerne bakgrunnen til vedkommende som står som utleier, gjennom et søk på internett. Det er utrolig hvilke opplysninger man kan grave fram om en person. Du kan forsikre deg om at utleier faktisk eier stedet, ved å f.eks. be om flere bilder av boligen, enn det som først blir presentert.

- Man bør sikre seg en skriftlig avtale som signeres av begge parter, hvor det er nedskrevet klare regler om hva som inngår i leien, hva som eventuelt kommer i tillegg, regler rundt betaling og oppgjør, og så bør man ta vare på alle kvitteringer og allers all dokumentasjon, sier rådgiver i Forbrukerrådet, Elise Marie Korsvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer