Leipzig

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 500.000 innbyggere.Fotballstadion: Leipzig ZentralstadionMer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

Viktige severdigheter i Leipzig er Folkemordmonumentet, hovedjernbanestasjonen, konserthuset Gewandhaus, Thomaskirken und Thomanerchor, Mädler Passage, Museum for billedkunst, Det gamle rådhuset, Nikolaikirken og operaen.

Konserthuset

Konserthuset Gewandhaus zu Leipzig er en av byens attraksjoner. Fra åpningen av huset i 1981 og fram til høsten 2000, var det 8 millioner besøkende til konserthuset. Om du ikke er veldig interessert i musikk, kan det likevel være verdt tiden å svinge innom husets foajé; om du hever blikket der, kan du beundre Europas største takmaleri på 712 kvadratmeter.

Adresse: AugustplatzPå nett: Gewandhaus zu Leipzig

Nikolaikirken

Kirken fra 1175 er byens eldste, og har stilelementer fra mange epoker; romantikken, gotisk, renessansen, barokken og klassisismen. Kirkeorgelet er blant de største i Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer