Lekre hoteller ved Middelhavet

Her finner du luksus og stil i sommer.

Den italienske øya Panarea er et populært feriemål for italienere. Hotel Raya er kjent for å være et av de beste hotellene i De lipariske øyer. Foto: Hotel Raya, Panarea
Den italienske øya Panarea er et populært feriemål for italienere. Hotel Raya er kjent for å være et av de beste hotellene i De lipariske øyer. Foto: Hotel Raya, Panarea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Middelhavet er den store magneten for veldig mange av oss når vi skal planlegge sommerferien. Vi drømmer om turkisblått hav, sol, temperaturer på rundt 30 grader, og varme sommerkvelder på uterestaurant med et glass kald hvitvin eller en øl i hånden.

Skal du reise på egenhånd, som ganske mange velger nå som det er så mange direkteruter til Middelhavet, er det store spørsmålet: hvor skal du bo?

Jo tidligere du begynner å lete, jo bedre er utvalget, og jo større er sjansen for at du får rom på hotellet du ønsker deg.

Prismessig er det mest gunstig å reise enten i mai og juni eller i september. Juli og august er høysesong, og da priser de fleste hotellene ved Middelhavet seg opp.

I denne artikkelen presenterer vi et knippe hoteller som ligger like ved sjøen. De er ikke blant de billigste, men er du ute etter et lekkert hotell, kan et av disse være et godt valg. De syv første forslagene er hentet fra den ferske tyske boken Hotels mit Meerblick (Hoteller med havutsikt). De neste er DinSides egne forslag.

J. K. Place, Capri, Italia
Capri regnes for en av de mest romantiske øyene i Italia. Hit strømmer nygifte par på bryllupsreise, og visst er det vakkert her, men det er nok ikke det billigste bryllupsreisemålet. Men skal du først reise hit, kan du like gjerne slå på stortromma. Er du ute i god tid kan du bestille et rom på J.K. Place, et lite boutiquehotell med en strand rett nedenfor. De 22 rommene er hvite og flotte med himmelseng og marmorbad. Lekkert bassengområde. De dyreste rommene har egne balkonger med havutsikt.

Pris: Fra 540 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: J.K. Place

Hotel Raya, Panarea, Italia
Panarea er en av De lipariske øyer, en gruppe vulkanske øyer som ligger nord for Sicilia. Hit reiser gjerne nord-italienere på ferie. Hotel Raya har bare to stjerner, men er likevel veldig populært - motedesigner Giorgio Armani er en av stamgjestene. Hotellet er delt i tre deler - selve hotellet med bassengområde og 30 rom, et oppusset hus med seks rom, og en restaurant helt nede ved sjøen. (Les mer om De lipariske øyer som reisemål i denne saken: Øyhopping på italiensk

Pris: Fra 320 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: Hotel Raya

Kempinski Palace Portoroz, Slovenia
Slovenia har ikke så lang kystlinje, men den lille strekningen av Adriaterhavet som er slovensk er vel så fin som nabokysten i Kroatia. Kempinski Palace Portoroz er en grandios bygning som en gang var stedet der østeriksks-ungarske aristokratiet ferierte. Hotellet ble bygget i 1910, og ferier dermed 100-års jubileum i år. Hotellet er femstjerners, har flott bassenganlegg, spa og flere restauranter.

Pris: Fra 180 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: Kempinski Palace Portoroz

Portixol, Mallorca, Spania
Dette lille hotellet ligger ved havna i Portixol, i Palma de Mallorca, og har tatt imot gjester siden 1956. Hotellet er pusset opp, og kan skilte med lyse og moderne rom, eget spa og et flott bassengområde med utsikt over havna.

Pris: Fra 170 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: Portixol


Aquas de Ibiza, Ibiza, Spania
Dette er et økohotell som retter seg mot ibizaelskere som ikke har tenkt å feste seg gjennom hver natt. Hotellet er moderne og lekkert med eget spa. Det har 112 rom, tre basseng (hvorav ett ligger på hotellets tak). Aguas de Ibiza ligger flott til like utenfor Santa Eulária des Riu, på Ibizas østkyst.

Pris: Fra 170 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: Aquas de Ibiza

A'jia, Istanbul, Tyrkia
Dette hotellet har en spektakulær beliggenhet rett ved Bosporosstredet. Vær tidlig ute hvis du vil bo her, for det finnes bare 15 rom. Hotellet er kjent i hele byen for sin søndagsbrunsj.

Pris: Fra 228 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: A'jia

3,14, Cannes, Frankrike
Hotellet som kalles "pi", ligger midt i smørøyet i filmfestivalbyen Cannes. Rommene er delt inn i fem avdelinger oppkalt etter fem kontinenter, og alle er innredet forskjellig. Vi snakker uansett maksimalisme og dekadense. Hotellet har sin egen stranddel med solsenger og restaurant.

Pris: Fra 180 euro for dobbeltrom med frokost
På nett: 3,14


Queen of Montenegro, Becici/Budva, Montenegro
Dette hotellet er et av Montenegros mest kjente kysthotell. Riktignok er ikke kystlinjen til landet så lang, men Queen of Montenegro er et riktig lekkert hotell med en flott havutsikt. Bassengområdet på terassen foran hotellet er lekkert. En to minutters spasertur langs en sti fører deg ned til en fin og langgrunn sandstrand. Hotellet finnes i Apollos katalog. Les DinSides hotellanmeldelse av Queen of Montenegro her.

Pris: Fra 100 euro per natt for dobbeltrom med frokost (gjelder hvis du bestiller på egenhånd, ikke gjennom chartertur)
På nett: Queen of Montenegro

Adams Beach Hotel, Ayia Napa, Kypros
Du steiler kanskje når du hører Ayia Napa, og tenker at dette bare er stedet for festglade og uhemmet ungdom. Jo, det er mye av slikt i Ayia Napa, men deler av byen er roligere. Dette hotellet retter seg mot voksne og familier, og kan lokke med flott beliggenhet like ved Nissi Beach, som regnes som en av Kypros' beste strender. Hotellet finnes i Star Tours katalog. Les DinSides hotellanmeldelse av Adams Beach Hotel her

Pris: Fra 140 euro per natt i dobbeltrom med frokost (gjelder hvis du bestiller på egenhånd, ikke gjennom chartertur)
På nett: Adams Beach Hotel

Pullman Marseille Palm Beach, Frankrike
Marseille er et flott alternativ til Nice, og nå har Ryanair gjenåpnet rute hit. Hotellet ligger litt utenfor selve byen, og har flott havutsikt fra alle de 160 rommene. Hotellet er moderne og stilrent, det er store vinduer i alle fellesområder, og hotellet kan skilte med et stort badebasseng og et spa. Les DinSides hotellanmeldelse av Pullman Marseille Palm Beach her

Pris: Fra 175 euro for et dobbeltrom med frokost
På nett: Pullman Marseille Palm Beach

Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo, Malta
Malta er tilbake på direkterutekartet, og på naboøya Gozo venter en virkelig lekker opplevelse på dette Kempinski-hotellet. Nå ligger ikke femstjernershotellet rett på stranda, men vi tar det med, rett og slett fordi det er såpass flott. Her er et nydelig bassengområde, et av Europas eneste ayurveda-senter (indisk behandlingsform med massasje, oljer osv.) Det går skyttelbuss til nærmeste strand. Les DinSides hotellanmeldelse av Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo her

Pris: Fra 144 euro per natt i dobbeltrom med frokost
På nett: Kempinski Hotel San Lawrenz


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer