Lengst nord: Ellevill campinghumor, samisk arv og en russisk klassiker

Det er mye å glede seg til, også teaterinteresserte lengst nord i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Stones in his pockets har gått sin seiersgang verden over, og nå blir stykket også å se på samisk på BeaivvᚠSámi Teáhter. Barn kan glede seg over Viellja Fránas – gos don leat das? (Broder Frans – var är du nånstans?) som handler om hvordan vi skal leve våre liv for å kunne nyte, elske og tro på det. Internáhtta (Internatet) av Harriet Nordlund og Magne Ove Varsi stiller spørsmål om vår samtid og vår samiske arv.

I samarbeid med Musikk i Finnmark setter teateret opp Veijo Länsman der vi blir kjent med Veijo Länsman, og spesielt hvordan han beskrev samiske forhold med sine tekster og musikk. Länsman burde være kjent for de fleste, gjennom sine joiker på radioen - og her får vi også et innblikk i hva han betydde for det samiske samfunnet på 70-tallet. Stykket har premiere langfredag 9. april 2004 på dagen 30 år etter at Veijo Länsman selv opptrådte for første, og eneste gang på påskekonsert i Kautokeino.

Lenger vekk enn alt på Hålogaland Teater er basert på en sann historie - og handler om møtet mellom mennesker fra et lukket øysamfunn - og storsamfunnet på fastlandet. Tsjekhovs klassiker Ivanov har première 26. februar i KulturHusets storsal, og Skjønnhetsdronninga legger ut på turné i Troms og Finnmark etter høstens forestillinger på KulturHusets Lillescene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer