Lengst nord: Ellevill campinghumor, samisk arv og en russisk klassiker

Det er mye å glede seg til, også teaterinteresserte lengst nord i landet.

Publisert
Sist oppdatert
Internáhtta - stiller spørsmål om vår samtid - og den samiske arv.
Internáhtta - stiller spørsmål om vår samtid - og den samiske arv. Vis mer


Stones in his pockets har gått sin seiersgang verden over, og nå blir stykket også å se på samisk på BeaivvᚠSámi Teáhter. Barn kan glede seg over Viellja Fránas – gos don leat das? (Broder Frans – var är du nånstans?) som handler om hvordan vi skal leve våre liv for å kunne nyte, elske og tro på det. Internáhtta (Internatet) av Harriet Nordlund og Magne Ove Varsi stiller spørsmål om vår samtid og vår samiske arv.

I samarbeid med Musikk i Finnmark setter teateret opp Veijo Länsman der vi blir kjent med Veijo Länsman, og spesielt hvordan han beskrev samiske forhold med sine tekster og musikk. Länsman burde være kjent for de fleste, gjennom sine joiker på radioen - og her får vi også et innblikk i hva han betydde for det samiske samfunnet på 70-tallet. Stykket har premiere langfredag 9. april 2004 på dagen 30 år etter at Veijo Länsman selv opptrådte for første, og eneste gang på påskekonsert i Kautokeino.

Lenger vekk enn altHålogaland Teater er basert på en sann historie - og handler om møtet mellom mennesker fra et lukket øysamfunn - og storsamfunnet på fastlandet. Tsjekhovs klassiker Ivanov har première 26. februar i KulturHusets storsal, og Skjønnhetsdronninga legger ut på turné i Troms og Finnmark etter høstens forestillinger på KulturHusets Lillescene.

Det blir ellevill campinghumor på Nordland Teater i Camping av John Godber, som etter premièren 6. mars drar ut på en omfattende turné.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer