Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci programmet hjelper deg som ønsker å ha en praksisperiode i et annet europeisk land, enten du er går på videregående, høyskole eller universitet; jobber eller er lærling i en bedrift eller om du er en "instruktør" som jobber administrativt med yrkes- eller profesjonsutdanning.

Publisert
Sist oppdatert
Europa er din praksisplass. Du velger selv hvor reisen skal gå.
Europa er din praksisplass. Du velger selv hvor reisen skal gå. Vis mer


Leonardo da Vinci er et utdanningsprogram som gjelder yrkes- og profesjonsutdanning, og Norge er med som EØS land. Du kan søke om støtte til praksis som en del av utdannelsen din, når du er ferdig utdannet - eller når du er i gang med en praksisperiode i en bedrift.

Du kan sette igang søknadsprosessen selv, men du er avhengig av at "noen" søker for deg. Dette kan være utdanningsstedet ditt (tildigere eller nåværende), kommunen, fylkeskommunen eller arbeidsgiver. Alle slike organisasjoner er gyldige søkere.

Hvor lenge?

Elever i grunnutdannelsen kan søke om støtte til en praksisperiode på mellom 3 uker og 9 måneder, studenter på høyskole eller universitet for mellom 3 og 12 måneder, unge arbeidstakere for 2 til 12 måneder og instruktører kan søke om støtte til utenlandsopphold på mellom 1 og 6 uker.

Er du borte i minst 3 måneder kan du i tillegg søke om støtte fra Statens Lånekasse for Utdanning.

NB! Leonardo-programmet varer foreløpig ut 2006 - så er dette noe for deg er det bare å sette i gang planleggingen. Nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer