Leselyst for skattejegere

Snåle museer, snurrige antikviteter og friske lopper - her er guiden for deg som er på jakt.

Judith Miller guider deg på skattejakt i Europa.
Judith Miller guider deg på skattejakt i Europa. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enhver reiseguide med respekt for seg selv, vet å fortelle deg hvor du finner markeder, museer og shoppingstrøk. Men til dags dato har vi ikke sett en guide som har dette som sin hele og eneste hensikt. Ikke dumt med tanke på at kunst og kultur, samt skattejakt blant antikviteter og lopper er manges favorittbeskjeftigelse når de besøker byene på kontinentet.

30 års erfaring

Forfatter av boken Skattejakt i Europa, Judith Miller, er regnet som en av Storbritannias fremste eksperter på kunst, antikviteter og samlerobjekter. Hun har fylt boken med sine favoritter fra 30 års jakt på antikviteter, og gjort dette til en både innsiktsfull og personlig guide. Hun tar oss med til mer enn 50 byer og områder over hele Europa, og tipser om alt fra restauranter og hoteller til museer og spesielle bygninger. Helst av den typen som er av spesiell stilhistorisk og historisk interesse. Men først og fremst er dette guiden for deg som har sansen for antikviteter og samlerobjekter. Da kan du fråtse i eksperttips om både loppemarkeder, antikvitetsforretninger, messer og auksjoner. Forfatteren kommer også med små tips om hva du bør se etter hvor, hvordan prisnivået er, og når du bør prute.

Dette får du

Forfatteren tar for seg Storbritannia og Irland, Frankrike, Belgia og Nederland, Tyskland, Østerrike og Sveits, Øst-Europa, Skandinavia, Spania og Portugal, Italia og Tyrkia. For hvert land eller område, får du en kort innføring i "antikvitetslandskapet", altså om historien bak det som tradisjonelt sett finnes av gamle og nyere samleobjekter og antikviteter i dette området. Deretter følger avsnitt om de enkelte byene og regionene forfatteren har valgt seg ut. Til disse avsnittene hører små oversiktskart, lure tips, viktige severdigheter og museer, hoteller og restauranter samt informasjon om markeder, messer og butikker. Miller gir også råd om hva som er gode kjøp, og hvordan du kan skille godsaker fra skrot. Dessuten trekker hun frem spesielle begivenheter og festivaler i området som kan være av interesse. Det kan være alt fra karnevalet i Venezia til den nasjonale bokdagen i Barcelona. Bakerst i boken finner du nyttige adresser og telefonnumre fra de områdene som er omtalt.

Vår mening

I boken finner du små kart, bilder av antikviteter og bygninger samt informasjon om hvor du kan jakte på godbitene.
I boken finner du små kart, bilder av antikviteter og bygninger samt informasjon om hvor du kan jakte på godbitene. Vis mer

Syns du gamle saker er søppel og museer er mer støvete enn spennende, er dette neppe reiseguiden for deg. For deg som samler, eller bare er interessert i stilhistorie, er boken ytterst interessant. Der vanlige reiseguider bare risper forsiktig i overflaten på dette feltet, går her en meget innsiktsfull forfatter i dybden og guider deg til både velkjente og bortgjemte perler. Vi lar oss helt sikkert inspirere på neste reise til områder som boken dekker. Og faktisk kan vi la oss inspirere her hjemme også, siden boken har et lite avsnitt om Oslo.

Bokfakta

Boken ble først utgitt på engelsk i 2001 under tittelen Antiques Hunter's Guide to Europe.

Forfatter: Judith Miller
Oversetter: Eva Storsveen
Tittel: Skattejakt i Europa
Forlag: Aschehoug
Pris: 328 kroner

Mer reiselitteratur

DinSide Reise omtaler reiselitteratur. Her finner du flere bøker som passer både før, under og etter reisen.

 • Reiselitteratur - omtaler fra DinSide Reises arkiver
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer