Lesernes favorittreisemål

Rio de Janeiro, New York City og Brasil troner på toppen av listen Ti beste reisemål i Reiseguiden.

Publisert
Sist oppdatert

Rangeringen i listen Ti beste reisemål er et resultat av lesernes vurderinger og karaktersettinger av reisemål verden rundt. Det er også mulig å skrive reiseskildringer og kortere innlegg om steder du har vært og som du kanskje elsker – eller hater? Cirka 8.000 har sagt sin mening allerede. Dette gjør du i Reiseguiden.

Rio er kanskje best kjent for sitt fantastiske karneval.
Foto: Christian Steffensen
Rio er kanskje best kjent for sitt fantastiske karneval.
Foto: Christian Steffensen Vis mer

Rio på topp

Rio de Janeiro er førstevalget til DinSide Reises lesere, skal vi tro rangeringen i Reiseguiden. 55 lesere har avgitt stemme på områder som attraksjoner, bad, familievennlighet, fremkommelighet, mat, prisnivå, service, shopping og uteliv. Samlet karakter på Rio de Janeiro er 4,8. Maksimalt oppnåelige sum er 6. I innleggene i Reiseguiden diskuteres det om Rio er en farlig by. Under tittelen Rio – ikke så farlig som folk tror skriver Akka:

- Rio de Janerio anbefales på det sterkeste¸ ikke bli for opptatt av at det skal være så farlig her...Vær normalt oppegående og pass på verdisakene dine.

Terje, som skriver at han har bodd i Rio i to år, har disse rådene til Rio-turister:

  1.Ikke oppfør deg som en "turist".
  2.Ikke reis alene.
  3.Ha alltid pass og andre viktige papirer på deg. Politiet kan og vil sjekke deg ofte.
  4.Ikke drikk deg synlig full - du blir et lett bytte.
  5.Hold deg unna narkotika. Blir du tatt vil du få en laaaang ferie i et brasiliansk fengsel.
  6.Ikke dra inn i "favelaen" - slumstrøkene under noen omstendighet. Selv ikke med bil.
  7.Blir du ranet¸ så gi fra deg det du har av verdier uten protester.
  8.Ikke rek gatelangs om kvelden.

Foto: (c) NYCVB
Foto: (c) NYCVB Vis mer

NYC

New York City innehar andreplassen på listen over beste reisemål i øyeblikket, med en samlet karakter på 4,7. Line anbefaler metropolen på det sterkeste:

- New York anbefales for alle som ønsker en storbyopplevelse av de sjeldne - alt er mye større og mer spektakulært enn du kan forestille deg på forhånd........GOD TUR.

Det er i det hele tatt kun positive innlegg om New York. Her er hva Mari skriver:

- New York City var en uforglemmelig by. Den representerer et utrolig mangfold¸ og bare det å sette seg ned for å "se på livet" er verdt turen til denne fantastisk spennende byen. Det skal MYE til for at du skiller deg ut i New York¸ så her kan du virkelig slå deg løs!

Det kuleste stedet i verden er ingen beskjeden beskrivelse, men det er i alle fall hva en av våre lesere skriver:

- New York City ar helt klart den coolaste staden i værlden!!! Allt ær så mycket større æn man kan tænka sig och mycket vænliga å hjælpsamma mænniskor. Tycker du om stora stæder så ær New York ett måste!!!

For Agnar er NYC byen over alle byer:

- New York er byen over alle byer. Jeg har vært der ti ganger og blir aldri lei. Frem for alt er denne storbyen sansenes by: lyden av trafikk og sirener¸ synet av alle menneskene fra alle verdenshjørner som skynder seg av gårde¸ lukten av mat fra restauranter og brente mandler. Still deg opp ved en av de travle jernbanestasjonene¸ f.eks. Penn Station eller Grand Central i rushtiden. Det har jeg gjort flere ganger. Jeg slutter aldri å bli fascinert av den uendelige strømmen av mennesker som haster til sitt forstadstog. Gå over Brooklyn Bridge og bli revet med av stemningen det medfører.

Perlen Brasil

Rio er best, og Brasil sett under ett havner på en tredjeplass. Johnny kaller Brasil Sør-Amerikas perle:

- Når du tenker Brasil¸ tenker du nok solbrune sambadansere som leker dagene vekk. Sannheten er at det faktisk stemmer.(…)

Tove er også passe fornøyd med sin Brasil-opplevelse:

- 3 månder med 35 til 40 varmegrader. Det er det råeste jeg har opplevd. Klart det var ubehagelig til tider¸ å alltid være våt av svette (da er det godt med dusj og vifte)¸ men mer avslappet ferie skal man lete lenge etter.

 • Her finner du hele listen over ti beste reisemål
 • Hva er din favoritt? Gi din stemme i Reiseguiden.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer