Lesernes særeste suvenirer

Leserne forteller om sine bomkjøp og sære suvenirhandler.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Simen forteller: Da jeg var på leirskole kjøpte jeg en fløyte som man skulle spille som en gjøk på... Den kostet 50 kroner. Dum som jeg var, kjøpte jeg den. Det angrer jeg på for nå er den brukket. Og den spilte aldri som en gjøk heller, det var ikke i nærheten de rette tonene engang ...

Stringtruser med flagg.
Stringtruser med flagg. Vis mer


Sine forteller: Da jeg var i London kjøpte jeg en svart g-streng med glittertrykk av Union Jack, og som det sto "mind the gap" på. Den kosta cirka 50 kroner, den er kjempegod og jeg bruker den masse! Man har da alltids bruk for truser, så jeg syns det var et dritbra kjøp. Det var også den ENESTE suveniren jeg kjøpte, så normalt holder jeg meg unna alle de smakløse, glorete og ubrukelige tingene... Så vet dere det. Pleier som regel ikke sende mail til fremmede mennesker for å fortelle hva slags undertøy jeg har på meg, men det får gå for denne gang.

Bjørn Tore forteller: Min søster kjøpte en veldig fin tresjiraff på ferietur i Spania. Da hun kom hjem fant hun den samme sjiraffen hos en gateselger for en brøkdel av prisen.

Brian forteller: Var i byen Córdoba i Spania i 1997, og der så jeg et krusifiks med termometer nederst og korkåpner på toppen i en utrolig smakløs suvenirbutikk.

 • Få med deg vår tidligere sak om håpløse suvenirer
 • Kanskje er du en av de heldige som får en helt annen type suvenir i gave i år: Salg og samling av Concorde-relaterte saker har tatt helt av, og en og annen unik gjenstand fra en nå avsluttet æra, vil nok havne under enkelte juletre.

 • Concordemanien tar av
 • Ikke-så-gode kjøp på Kanariøyene

  Flere har blitt lurt ved kamerakjøp på Kanariøyene:

  Terje forteller: Det er typisk at de lokker med det nyeste hotte, og deretter unnskylder seg med at de ikke har det inne, kom igjen om noen dager, etc. Og hvis de har det siste "hotte", så er det ofte snakk om såkalte "refurbished kameraer", altså kameraer som er levert inn til reparasjon på garanti, og sendt ut på markedet igjen, ofte via frihavnen på Las Palmas (Gran Canaria). Dermed kan de selge disse kameraene svært billig.

  Stig forteller: Jeg ble fristet til å kjøpe en Game Boy Advanced. Prisene hos de veletablerte og "sikre" butikkene var rundt 7-800 kroner. Det jeg ble tilbudt var en til cirka 360 kroner. Siden butikken lå rett ved hotellet tok jeg sjansen. Når man kom tilbake til hotellet viser det seg at Game Boyen er av typen "only to be sold in Japan", og manualen kun var på japansk. Jeg anså at det ikke var noen problem med manualen, da det er ganske begrenset funksjonalitet i en Gameboy, men jeg var mer spent på nordiske spill. Disse virket heldigvis også, så da ser jeg på kjøpet som et rimelig godt kjøp. Men man blir litt usikker på hvordan et originalt "only to be sold in Japan" produkt havner på Gran Canaria.

 • Advarer mot sleipe salgstriks
 • Se bildene - fra strutseegg til tevarmere


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer