Letizia-feberen herjer

BARCELONA/SPANIA: Spania-turister kan belage seg på å skifte ut de tradisjonelle spanske suvernirene som kastanjetter og flamencosjal med Letizia-effekter. Letizia-feberen herjer i Spania.

Publisert
Sist oppdatert

Letizia i marsipan, papir, bomull eller porselen? Spanske suvernirsjapper har hyllene fulle av den spanske tronarvingen Felipe de Borbóns forlovede Letizia Ortiz Rocasolano.

Letizia-industri

Turister på besøk i Spania kan belage seg på å støte på like mange Letizia-effekter som andre typiske spaniasuvenirer.

- Letimaniaen er her, proklamerer den katalanske avisen El Periódico. - Det er jo ikke hver dag den spanske tronarvingen gifter seg.

I Oviedo har konditoriet Asturias kommet opp med en nyvinning på produktfronten: Letizias, en marsipankake som ikke på langt nær er like søt som personen den har fått navnet sitt fra. Ifølge innehaveren selges det 300-400 letiziaer hver dag. I Murcia kan du kjøpe deg en leilighet i boligprosjektet Princesa Letizia; eiendommen vil ikke stå klar for om to år.

- Folk liker dette. Det er jo ikke det samme å bo på Manuel-hjørnet som på Letizia-hjørnet, sier José Marin, ansvarlig for det sør-spanske boligprosjektet til El Periódico.

Den spanske bodegaen Ribera de Duero har lagt ut bryllupsvin for salg. Videre kan Letizia-fansen kjøpe kalendere, kopper, brevåpnere, nøkkelringer, korker, alt med bilde av det det smilende paret. Kongelig touch til tross: Prisene starter på en halv euro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.