Lett, langt og latterlig moro

Skal du reise langt, bør du pakke lett for komfortens skyld. Her er tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Pakkelisten for backpackeren bør ikke være for lang. Husk at du skal bære med deg alt du trenger på ryggen. Her er noen grunnregler:

 • Pakk mindre: Ta med deg mindre enn du opprinnelig har tenkt. Pakk, fjern halvparten og pakk på ny.
 • Smått er godt: Velg de små lette variantene av utstyr du uansett må ha med. Altmuligverktøy som leatherman eller lommekniv dekker de fleste verktøybehov, saronger kan være både laken, håndkle og klær.
 • Handle underveis: De fleste typiske backpackerdestinasjoner er steder der du kan handle billig. Det er rimeligere å kjøpe nye t-skjorter i Asia enn å pakke nye fra Norge eller for den del å vaske dem dyrt underveis. Billige kopier av kjente reiseguider er også velkjente sparetips for ryggsekkturister.
 • Hva skiller ekte backpackere fra amatørene? To forskjellige pakkekulturer!

  Lingo: hva du sier og hvordan du sier det avslører deg.

  En lett pakkeliste

  1: En god ryggsekk er et must. Det finnes nå fine modeller som kan åpnes i ryggen som en bag, og noen har også innebygde "svipptursekker".

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer