Leve

Publisert
Sist oppdatert

Ny Carlsberg Glyptotek

Romerske skulpturer og franske malerier, blandet sammen med dansk kunst, i en vakker palmehave. Ny Carlsberg Glyptotek, naboen til Tivoli, inneholder en sammensatt kunstsamling med arbeider fra flere tidsepoker og land. Palmehaven og den deilige kafeen byr på et lite stykke lykke mot en avgift på 20 kroner for dem som er voksne.

Adresse: Dantes plads 7Tlf.: + 45 – 3341 8141Nett: Glyptoteket

Cristiania

Røykte du ikke marihuana i fristaden Cristiania da du var i København som tjueåring, bør du i alle fall dra dit nå. Christiania erklærte uavhengighet fra Danmark i 1970, og har drevet samfunnet etter egne lover, men i år vil Folketinget behandle en lov som fratar fristadens særrettigheter, blant annet den kollektive eiendomsretten. Mange frykter at dette betyr slutten for det såkalte sosiale prosjektet.

Forlat derfor Danmark og EU – for christianittene er naturligvis ikke EU-borgere – og besøk Christiania. Se utstillingene på Stadens museum for kunst. Spis bønnespiresalat på Morgenstedet eller kjøp marokkansk kaftan på loppisen ved Pusher Street. Mens du ennå kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer