Libya vil bli turistmagnet

Gaddafi vil gjøre Libya til Nord-Afrikas svar på Azurkysten. Han bruker tre milliarder dollar på drømmen.

Publisert
Sist oppdatert

Nærmere 17 milliarder kroner er det altså Muammar Gaddafi har tenkt å bruke for å få jetsetere fra hele verden til å komme til Libya for å feriere.

Sittende foran de antikke greske søylene i Cyrene, presenterte diktatorens sønn, Seif al-Islam Gaddafi, planene for å gjøre den 30 mil lange og urørte kystlinjen til Libya om til en turistmagnet for de velstående, skriver den britiske avisen The Times. Og Gaddafi følger med på trendene, og forsikret om at dette skulle være en utbygging som tok hensyn til miljøet.

Et kjempeområde

Han har kalt prosjektet Jabal al Akhdar, "Grønt fjell", etter fjellet som ligger i området. Området det er snakk om, er på 5.000 kvadratkilometer, og ligger ved Middelhavet, mellom Benghazi og Tobruk.

Her finnes også Libyas flotte og verneverdige greske og romerske ruiner, som var turistmagneter før Gaddafi tok makten for snart 40 år siden.

Gaddafi håper med sine planer å høste godvilje fra utlandet, og også å gi en økonomisk innsprøytning til en ganske så neglisjert region av landet.

- Det er på tide at vi gjør som i-landene og stadfester at vi er siviliserte både miljømessig og kulturelt, sa sønnen hans, som er utdannet ingeniør med doktorgrad fra London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer